2021-06-21
我好少食连锁嘅西餐厅 不过系另外原来最近喺铜锣湾利园二期开咗新嘅分店喺地库座位更加阔落 趁星期一人少少 就自己嚟食early lunch11点黎到 仲有好多枱 唔使等位叫咗个牛扒三文治 享受一个宁静嘅中午嚟过嘅人应该都知 佢哋有冻肉柜拣完之后可以叫厨师帮你整 而且有杂货店不过我都系对佢哋嘅餐厅有兴趣多啲食物除咗味道出色 份量都正常 食完会够饱唔系𠮶啲只碟好大但系食物得劲少嘅西餐🤣职员态度好 好乐意为你介绍食物 价钱虽然唔平但系值得-🐂 Steak sandwich $158上次嚟食咗Steak with egg 🍳 今次继续食牛 不过系包三文治嘅面包用咗 baguette 睇落好细 其实几有份量㗎大过subway 6’’ 不过又冇footlong咁大面包焗到好香脆 虽然搽咗酱汁但系唔会整到湿晒牛肉方面系Hanger steak 一个刁钻嘅部位封门柳系一只牛嘅肉味最浓嘅部位调味简单 应该净系用咗盐同埋胡椒但系反而仲好 可以带出牛本身嘅味道啲边位煎到好脆 有少少焦香肉质好嫩 肥瘦适中 口感软腍而且油脂平衡调味比较简单叫嘅时候店员会问你想要几成熟 我就要左五成其他除咗面包同牛肉之外 其他配料
我好少食连锁嘅西餐厅 不过系另外
啲边位煎到好脆 有少少焦香
肉质好嫩 肥瘦适中 口感软腍而且油脂平衡
调味比较简单
叫嘅时候店员会问你想要几成熟 我就要左五成
其他除咗面包同牛肉之外 其他配料有:Caramelised onion, Wilted spinach, Horseradish mayo
洋葱同菜唔会炒得太湿 调味亦都比较淡唔会抢咗牛嘅味
酱汁嘅份量啱啱好每一啖 每条菜都食到