2019-04-25
4月开始热(终于), 想食特别d, 坐得舒服d, 地点方便d. 念起Day n Nite, 上次食过龙虾三文治🥪同pasta都唔错, 近排见到洗哂ig嘅龙虾包相真系心思思想食. >龙虾包 (HKD188)一阵龙虾肉香飘黎, 系eye catching嘅大件龙虾肉包, 一大啖咬落包身超松软, 肉汁丰富, 点附上嘅柠檬牛油更香, 味道更加突出. 龙虾肉口感非常新鲜, 食材100分; 旁边沙律留返食哂龙虾包慢慢食, 唔好嘥左一路食个包滴落木tray嘅精华, 连沙律菜食正劲多呢! 即炸薯条仲加入甜蕃薯条, 有醎有甜脆脆的, li个价钱真心高质又抵食.>龙虾芝士Mac n Cheese (HKD208)有意大利饭同XL Size通粉拣, 我拣通粉. 喺香港未食过咁大「碌」嘅通粉ga. 用隔热垫垫住嘅锅超热🥵, •劲•大•只•龙•虾•钳•呀. 心急地折虾钳先🦞, 多肉+爽口, 其中几啖起入锅Mac n Cheese入面. Mac n Cheese可以用•超龙虾•黎形容, 龙虾浓汤底味超浓系重本之作, 因为长通粉大旧索到劲多汁, 芝士更加系拉丝到一个点, 加上啖啖龙虾肉, 拆唒肉先食
龙虾包
龙虾包 (HKD188)
龙虾Mac n Cheese
龙虾Mac n cheese
龙虾Mac n cheese
龙虾芝士Mac n Cheese (HKD208)
有意大利饭同XL Size通粉拣, 我拣通粉. 喺香港未食过咁大「碌」嘅通粉ga. 用隔热垫垫住嘅锅超热🥵, •劲•大•只•龙•虾•钳•呀. 心急地折虾钳先🦞, 多肉+爽口, 其中几啖起入锅Mac n Cheese入面. Mac n Cheese可以用•超龙虾•黎形容, 龙虾浓汤底味超浓系重本之作, 因为长通粉大旧索到劲多汁, 芝士更加系拉丝到一个点, 加上啖啖龙虾肉, 拆唒肉先食仲保持住热辣辣, 正!!!
Sparkle Apple
Sparkle Apple (HKD58)
整到成座比萨斜塔咁高嘅苹果青柠沙冰甜味好fresh, 饮到底都仲有苹果味呢.
Master Magic Soda
Master Magic Soda
Master Magic Soda (HKD48)
见到li个劲靓深蓝渐层第一眼会估系碟豆花🍀, 咦有枝test tube嘅? Server话将里面柠檬🍋汁斟入去就会变色. 试一试先🤩, 一倒, 系立即变红又得嘅得左! 味道甜酸并重, 感觉清新, 咁啱今日突然转热, 简直透心凉.
一般喺旺角区嘅餐厅洗手间都系「唔到最urgent都避免去要揾大mall嘅」, 但li度完全唔系𠮶回事, 推门而入系独立洗手间🚾, 干净得有点惊讶, 而且位置餐厅最内, 大大减低系人都用而整污糟哂嘅机会, 加分!
靓靓Menu ❤️