2023-10-11
Airside 开幕啦🎉多人到痴线,但难得启德开新嘢, Soy Egg 🥚同9 Flag 🏳️依d八卦仔女点可以唔趁墟去逼下😋 MTR一出就见到依间cake shop 好fancy,9秒9冲咗去消费🕺🏻必试: 暂时未有是但总结: 装修好fancy🎀 好多选择,店员亦都好耐心地介绍番各种食物👍🏻 可惜今次拣左donut,无太大惊喜🥺是但食评🌟💬✰环境🏘️ Fancy 好岩打卡✨以白色、粉红同紫色为主调少女心大爆发💖有个花花墙🌸同有D摆设俾你打下卡,啱哂钟意影相既饭友📸✰Pistachio Strawberry Rose Donut ($38) 🍩 唔够浓郁🙂本身对开心果、士多啤梨🍓同玫瑰🌹依个组合都几有兴趣,但依个donut 既平衡唔系太理想,无一只味特别出色首先,开心果既味道唔突出,发挥唔到主角「pistachio」既卖点😢其次,士多啤梨味道亦展示唔到出来。本来expect果香同小小既酸度可以balance 返开心果既腻,但由于开心果味唔够突出,士多啤梨味发挥唔到佢既作用🍓亦唔系好食得出玫瑰香🌹个cream 都够滑既,但味道上就唔系太啱我哋俩个啦🤔另外Donut 本身质地同口感无令人印象深
必试: 暂时未有
是但食评🌟💬
✰环境🏘️ Fancy 好岩打卡✨ 以白色、粉红同紫色为主调
少女心大爆发💖
有个花花墙🌸同有D摆设俾你打下卡,啱哂钟意影相既饭友📸
亦唔系好食得出玫瑰香🌹
个cream 都够滑既,但味道上就唔系太啱我哋俩个啦🤔
另外Donut 本身质地同口感无令人印象深刻,应有既松软同蓬松口感都无,有啲似食紧一个普通面包🍩
✰Truffle Chocolate Praline Donut ($38) 🍫🍩 Truffle同朱古力味浓 ,但donut 本身质感可以做得更出色😣
但donut 本身质地照旧都系唔够松软同蓬松,依点真系会大打折扣😣
个朱古力脆脆表层都无咩提升到口感层次同味道,纯粹睇落靓咗🙂