2010-07-02 46 浏览
观塘工厂区的惊喜!间中会去观塘工厂区出差,要揾嘢食来来去去都系D茶餐厅GA LA. 想揾D坐得舒服食物又唔错都几难...但系上两个星期俾我发现到D惊喜㖞!哩间CORNER 90地点就真系比较僻D,但系你哋如果知道大水渠近丽港城大马路𠮶边GEI鸿图道,就应该唔难揾到GEI! 佢位置系CORNER 位, 可能咁叫CORNER 90 GWA!间餐厅装修简洁,带有少少地中海FEEL,但系就出奇地干净,又有D轻音乐做陪衬,环境好舒适,我估第时间PRIVATE PARTY哩个地方都系唔错选择. 食物方面哩,我哋选咗几款INDIAN DISH试吓味道,我一向都对INDIAN FOOD无乜兴趣,但系老板话要点INDIAN菜一齐SHARE,咁虽然餐厅有其他西餐,我哋都点咗三四样INDIAN DISH啰~有惊喜㖞~其实D菜式系咩名我都唔系好识, 但系一定要叫: INDIAN YELLOW RICE:好掂! 平时食𠮶D好DRY,哩间就做得好好,饭软硬适中,又野味! 蕃茄咖哩鸡 + PLAIN NANN: 正!好juicy~ 烧鸡: 好juicy~好野味呀! 饮品mangolisa: 芒果乳酪饮品.好清甜,
观塘工厂区的惊喜!

有惊喜㖞~

其实D菜式系咩名我都唔系好识, 但系一定要叫:
 INDIAN YELLOW RICE:好掂!
 平时食𠮶D好DRY,哩间就做得好好,饭软硬适中,又野味!
 蕃茄咖哩鸡 + PLAIN NANN: 正!好juicy~
 烧鸡: 好juicy~好野味呀!
 饮品mangolisa: 芒果乳酪饮品.好清甜,唔会太甜,少少酸,好开胃~

甜品雪糕:挂住倾计,溶晒~
但系味道都好ok

2010-06-26