餐厅: 海饌 - 海鮮牛扒餐廳 (Fashion Walk)
资讯:

2024-09-22 514 浏览
是日收工,同老公去铜锣湾拍拖,好耐都冇去fashion walk 食野~ 今次random入左间西餐,食物质素、服务态度都非常有惊喜!绝对系要book Mark嘅餐厅!! 我哋嗌咗:烧鸡肉牛油果藜麦沙律碗 $130最近想食的健康啲,就嗌咗一个沙律碗!卖相非常靓仔,成碗好大份~有齐鸡扒、牛油果 🥑、藜麦、芝士、蕃茄仔、沙律菜~所有嘢都好match,入口清新!绝对系健康/ on diet / 生酮饮食之选~忌廉蘑菇浓汤 $95蘑菇汤绝对系我最钟意饮嘅西汤~呢一碗真系非常之Creamy! 超级好饮,蘑菇打碎咗,但仍然保留到粒粒口感,配埋香脆嘅蒜蓉包食,真系好满足!香蒜牛油炒鲍鱼配薯蓉 $150惊喜之作!呢款系店员推介~鲍鱼新鲜烟靭有口感! 制作方法有少少似避风塘做法,入口特别香脆(*ˉ︶ˉ*)Iberico Pork rack $295 呢款主菜系是日推介~ 猪䯃好juicy ,入口一啲都唔会干!配埋烤蒜食就会特别香口,另外仲有两旧烤薯,两个人share嚟食都相当饱肚!整体嚟讲餐厅食物水准非常唔错,而且最出名嘅就系食海鲜,不过近排唔食得咁多~下次有机会再嚟试吓先! 另外值得一赞嘅系店员嘅服务

我哋嗌咗:
烧鸡肉牛油果藜麦沙律碗 $130

忌廉蘑菇浓汤 $95

香蒜牛油炒鲍鱼配薯蓉 $150

Iberico Pork rack $295

另外值得一赞嘅系店员嘅服务态度非常好!好有耐性、好细心,问佢哋有咩推介嘅时候,亦都会特别留意吓客人会唔会有啲乜嘢食物敏感或者其他特别嘅情况先推介~ 相当热情,好耐都冇试过遇到咁有heart serve 既店员啦!