2011-03-01 7 浏览
早前有朋友介绍泥呢间蒲锅,话d烧肉几新鲜咁,我系肉fan,好多时去盛x或和x,见个fd介绍到,又平平地,于是一行四人去试下。星期五约7点半到达,间野都几旺,入门坐左有成大半场人(间餐厅几大下) ,好彩订左,因为放工,鬼咁肚饿,即刻先叫第一轮order,d食物真的很快上,赞一便烧一便即刻再落单,d刺身寿司跟住上,海胆超正,正如下面有些食评所讲:海胆好过好多要比钱个d!(我地d醒目仔黎嘛,有睇openrice,做晒功课架!) 其他有d麻麻地,三文鱼就好新鲜,仲比左腩位我地添食物 赞:-全部无腌,落少少去烧,带出各种肉的原味鲜味,效果非常好,我全程无点任何酱汁,出奇够味,种类亦多,连鳝片,鸭舌,鸡子都有,有趣,而且仲好新鲜, -罐装汽水啤酒任饮,选择算多,不似其他店要$10罐,计落真系悭好多,(不停饮亦无黑面) ,亦有热茶热水供应,招呼算好。弹:肉种款式算多,不过蔬菜相对很少,可能可以烧的菜类不多吧,很快会令人觉得很漏很饱,冷盘甜品完全没有,亦没有熟食类或刺身任食。总结 - 以佢既食物质素,你唔好咁要求,$158一个人任食任饮2小时系ok值既,因为我去过其他放题店,

食物

总结 - 以佢既食物质素,你唔好咁要求,$158一个人任食任饮2小时系ok值既,因为我去过其他放题店,有出现刺生数量不足或漏单及追极都唔泥既情况;试过落单落咗5-6样,点知等足20分钟先有一细碟来,根本唔够分,追单仲比黑面你,一味得个等字,仲要唔系好饱!相信其他人或者已有我呢d不快经历,又或者要成二百几一个人,d肉都系差唔多质素,仲要够钟前1个钟 要落last order,全程一个字:赶。

所以呢间蒲锅都可一试无妨

2011-02-25