2023-09-01 62 浏览
话说前几日同呀妈落来食早餐,想叫个侍应帮我落单,点知个侍应答我:「你自己扫QR code ,我唔得闲」,就咁行走左。我真系当堂真系O咀,跟住有个后生小小既侍应姐姐可能见到,即刻走过来帮我落返单,有礼貌地同我地讲返声唔好意思,同有耐心解答返我问题,我就觉得算了!隔左无耐,又系个个唔肯帮我地落单既侍应摆杯野饮落来,我系落左2杯热奶茶,佢摆杯热柠茶比我,我话我无点热柠茶,唔系我地既,佢竟然大大声话:「唔关我事,系咪你地自己落错单」,又就咁行左去,我就叫返另一个后生侍应姐姐来,个侍应姐姐比张单我,系落左2杯热奶茶的,个侍应姐姐就即刻帮我换返。跟本就系个侍应呀姐搞错,态度又唔好又大声,真系好巴闭咁,边有自己错事话返客人既道理😫😫呢间野食我系觉得好食同好岩我地食,我放假都会落来食下早餐同外卖,都未试过有咁待遇,可能之前都系自己落单,但今次转左d野,我揾唔到先想叫佢地落,但就咁比人无视,个侍应做错又话返我地转头,真的服了!所以想话比大家知,可以既话都系自己落单叫野食吧!遇到好既侍应就会帮你,如果遇到个态度差既,真系会食到一肚火🥲🥲
2023-08-28
早餐