2011-09-15
系网站上睇到好多食家的食评话 lee 间野黎个 hightea 好唔错下. 决定左点都要试下. 结果落足咀头讲到佢好正咁叫几个好友一齐黎。结果都不负众望, 几好几好.是次地一行五人, 四女一男叫左2个2人份量的 tea set. 其实佢 lee 只系得 tea 食, 个 tea set 已经包含晒所有食物的种类 。我对 lee 间铺有几个赞1. 餐具 - Traditional English so elegant and beautiful2. 环境 - 优雅及阵阵飘来 lotion的香味 (因为佢间铺系有买埋 product )3. waitress 姐姐 - 温文有礼和顾及客人的需要 (虽然佢要 sale product 又要同时做埋 waitress真系好忙, 但系个个都好 nice )4. 水- 无限量供应 食物味道方面就普通了一点, 但系份量又大㖞.. ==> scones 虽然热呼呼的, 但系质感略为实了些, 没有一种牛油的香味.==> Fruit tart 一个字 "甜"==> sandwiches 冇乜点啦.==> c
结果都不负众望, 几好几好.
我对 lee 间铺有几个赞
1. 餐具 - Traditional English so elegant and beautiful 2. 环境 - 优雅及阵阵飘来 lotion的香味 (因为佢间铺系有买埋 product )
==> Fruit tart 一个字 "甜"
==> sandwiches 冇乜点啦.
==> chocolate 甜死
==> pastry 似普通面包店出品
但系如果唔系太讲究食物的味道, 而又想 hea 足成个下午, lee 度真系正到......