2021-02-24
老板娘既家人系槟城人,好多香料同酱料都系直接从当地买翻黎,做既味道都系槟城既口味,够哂正宗😉咖哩牛坑腩咖哩香浓够味,但唔会太辣同呛喉。牛坑腩份量唔少,煮得算淋,有牛肉香味,而且仲有筋位😍马来酥饼配干咖哩都几有惊喜既一款小食!呢个马来酥饼完全唔会油腻,够酥香松脆。干咖哩感觉类似好厚实既酱汁,浓郁既咖哩香味夹杂左香茅既香味,十分惹味。驰名槟城亚参叻沙米(米线)老板娘佢地做既呢个叻沙系槟城既风味,鱼汤底,而且酸酸辣辣。汤底的确浓郁又有咸香味,而且酸辣既味道好岩我既口味~配料有鱼蛋,鱼片,虾,蛋等等,都几丰富。而且佢地既米线煮得弹牙有咬口,有惊喜!薏米水想饮真材实料而又唔会甜既薏米水就要试下呢到既出品啦!入口有薏米既香味,微微既甜味,令到成件事变得更好饮。桔仔话梅水妈妈话超浓味~酸酸地几开胃醒神!
咖哩牛坑腩
马来酥饼配干咖哩
驰名槟城亚参叻沙米(米线)
薏米水
桔仔话梅水
妈妈话超浓味~酸酸地几开胃醒神!