2018-12-07
行完街之后, 肚仔已经不停打鼓(其实就无停过😂)听朋友既介绍, AEON入面有间叫「诚」拉面既拉面店味道唔错 , 咁岩系附近当然要黎会一会佢位置Aeon入面好易揾, 男女老幼都岩食环境👌其实就麻麻好坐, 吧台配腿短的我, 你懂的, 但就好有日本feel食物: 店内主打四款拉面, 当中包括: 黑蒜、辡味、味僧、同埋沾面我地楝左黑蒜同沾面, 再升级食埋叉烧丼+一份饺子, 二人(大食😂)份 流心豚肉黑蒜拉面拉面拉面属于幼面, 面质弹牙, 软硬适中, 再配合汤底既香浓黑蒜既味, 令拉面既整体级数得到升华, 简值绝配豚肉被火枪烧过, 发出阵阵既烧肉味, 我地ge目光已经被佢深深吸引, 肉质非常细嫩, 每一口都带有少少烟熏既味道, 好可口 终于、终于到我最期待既沾面la…………每啖沾了汤底的面条, 把面提升到极致既境界面比拉面较为粗身, 更弹牙可口, 亦比乌冬弹牙汤底非常浓郁, 少少一羹汤已经面更香浓, 点一点沾面汤雪入口, 天衣无缝叉烧丼饭叉烧经过切粒、爆香后,叉烧变得更可口肉再配合饭一齐食, 感觉不太油腻, 再加一啖拉面汤, 咁先系happy ending 煎饺子👌饺子外皮依然香脆可口, 肉质
位置
Aeon入面好易揾, 男女老幼都岩食
环境👌
食物:
店内主打四款拉面, 当中包括: 黑蒜、辡味、味僧、同埋沾面
流心
豚肉黑蒜拉面拉面
令拉面既整体级数得到升华, 简值绝配
终于、终于到我最期待既沾面la…………
每啖沾了汤底的面条, 把面提升到极致既境界
面比拉面较为粗身, 更弹牙可口, 亦比乌冬弹牙
叉烧丼饭
叉烧经过切粒、爆香后,叉烧变得更可口
煎饺子👌
饺子外皮依然香脆可口, 肉质非常鲜甜, 值得一试
食物既质素、价钱沾面真心有惊喜大推
大食ge朋友可以加个叉烧丼饭同饺子, 保证你有餐饱面食