2022-10-03
foodcourt嘅好处就系地方企理又宽敞。呢间和富荟商场嘅泰国餐厅味道高质之余仲非常抵食!😎招牌鱼肉路边汤粉(大)呢度嘅鱼肉绝对系一大特色!青bb嘅鱼肉望落已经够晒可爱,口感偏软,比较似传统港式鱼肉嘅质感。而味道就真系惊喜十足喇!估唔到望落清新的青色鱼肉会有清香嘅冬阴功味,超特别!🥳香辣冬阴茄蓉炒鱼面|牛汤萝萄鱼肉同样非常惹味又弹牙,而且辣度适中,浓郁嘅冬阴功作为主角真系冇得输!🥰香煎牛脷拌凉菜(大)|牛汤金边粉牛脷超级大块,厚厚实实嘅口感好烟韧好嚼,肉汁亦都好够喉,正!😍炒牛颈脊粒拌凉菜|香葱姜黄饭牛颈脊切成细细件嘅肉片咁炒,相比起大大块嘅牛脷,每啖牛颈脊份量啱啱好可以放落口,会食到唔够喉,完全停唔到口🤤烤嫩滑鸭胸木瓜丝沙律(大)|牛汤萝卜鸭胸真系好嫩滑!沙律整体有少少辣,但鸭胸同爽口嘅木瓜丝实在太正,最后我都系食晒成碟😌咸檬檬梳打水青柠檬梳打水
招牌鱼肉路边汤粉(大)
香辣冬阴茄蓉炒鱼面|牛汤萝萄
香煎牛脷拌凉菜(大)|牛汤金边粉