2018-04-17
同朋友谂住喺荃湾食嘢,但都冇谂话要食边一间,只系随便行下。点知比一只好大只嘅transformer公仔吸引住, 原来呢间主要食米线, 啱晒我哋,因为我哋两个都好钟意食米线。朋友叫咗个黄酒鸡柳汤米线, 我就叫咗个烧安格斯牛柳牛舌汤米, 都叫咗几个小食, 因为朋友个米线嚟先,所以我偷饮咗佢啲汤, 佢啲汤好重药膳味,重好足料,有淮山杞子党参, 鸡柳好嫩滑好好食。我谂我下次都会叫呢过。 我𠮶碗米粉亦都系高质素,牛舌好嫩口, 一啲都唔韧 ,仲要牛舌牛肉各四块非常多。小食一定要推介嘅就系脆炸珍珠奶茶, 我相信系香港首创, 我亦都系第一次食,但估唔到系咁好食,出面炸到好脆,入面好香奶茶味 ,加上珍珠烟烟韧韧 ,一定要试。另外黄金烧翠玉瓜都系第一次食, 佢上面好多蛋黄。虽然好邪恶但我都忍唔住食晒。孜然鸡中翼上面有好多孜然粉,我最钟意。钟意食鸡翼嘅人一定唔可以错过。