2018-08-28 197 浏览
呢间餐厅位置唔算好方便,如果唔系行开胜利道,去睇猫猫,也不会发现呢间餐厅。 整利胜利道都满布宠物店,行到中段就到呢间cafe...餐厅布置都系舒服,加上淡黄嘅灯光,放工后过黎坐坐都几放松。点咗两个餐...蒜香蟹肉蟹籽烩饭大虾黑松露蒜片炒意粉套餐除咗主食外,还包餐汤或沙律及饮品我朋友分别点了餐汤及沙律各一今日的餐汤系薯仔忌廉汤配蒜蓉包,个汤就几好饮,你会饮到啲薯仔打成蓉,都几有质感。不过个包就比较薄了,但味道不错。至于主食因为个人都比较钟意蒜味,所以这两款正合我意!蒜香蟹肉蟹籽烩饭份量劲足料,好彩我同朋友都正饿著,如果唔系一定食唔哂。整年个饭都劲多蟹肉,每一啖都有哂所以材料,劲满足呢!另外,大虾黑松露蒜片炒意粉也是不错!意粉唔会变得太干或太湿,而且意粉的软硬适中,唔错唔错。另外叫咗两杯靓靓花茶。我钟意黑糖洛神花茶,甜度足够黑糖味又好香~~朋友叫咗苿莉飘香,我个唔太钟意薄荷,不过朋友觉得几清新😊花味够哂清新。大家想放工松一松可以黎呢到坐下! 真心推介

餐厅布置都系舒服,加上淡黄嘅灯光,放工后过黎坐坐都几放松。

点咗两个餐...
蒜香蟹肉蟹籽烩饭
大虾黑松露蒜片炒意粉

套餐除咗主食外,还包餐汤或沙律及饮品
我朋友分别点了餐汤及沙律各一

至于主食因为个人都比较钟意蒜味,所以这两款正合我意!
蒜香蟹肉蟹籽烩饭

另外叫咗两杯靓靓花茶。
我钟意黑糖洛神花茶,甜度足够黑糖味又好香~~

大家想放工松一松可以黎呢到坐下! 真心推介