2021-06-06
༺ Sevva ༻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ 餐厅系由Chanel亚太形象总监开设的,餐厅内展示源出伦敦Fine Art Gallery的二十世纪国际艺术品⚱️,所以都吸引咗好多嘅小姐姐都会过嚟打卡食饭📸。今次系因为蜜糖姐嘅生日🎂,所以就同一班好姊妹过嚟一齐食下午茶同埋食蛋糕🍰。 下午茶set🌸其实两个人食嘅份量觉得算系几多,咸点比甜点份量多,甜品精致味道又唔算太甜,所有嘅食物都系款款高质‼️生日蛋糕🎂真系超级梦幻🦄,佢系有粉红色同埋浅蓝色可以选择,佢系一个棉花糖嘅蛋糕,下面仲有马卡龙点缀💗。影相打卡真系一流👍🏻,不过值得注意⚠️嘅系佢真系超级快溶,同埋坐喺室外嘅话,棉花糖系好快会俾风吹到歪左🌬,所以姊妹们要影靓相真系要够快。至于个味道,始终都系棉花糖所以都系比较甜,但系啲cream真系好幼滑👅,整体来讲又靓又好味,切蛋糕果下真系好唔舍得🥺。∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ 餐厅🛎:Sevva地址📌:
餐厅🛎:Sevva
地址📌: 中环遮打道10号太子大厦25楼
价钱:Afternoon Tea Set $720/2人(价钱另收+1服务费)
生日蛋糕 约$700
营业时间⏰ :星期一至四 12:00 - 15:00 18:00 - 00:00
星期五至六 12:00 - 15:00 18:00 - 02:00
星期日 休息
交通🚗:港铁中环站 K 出口, 港铁香港站 A2 出口