2021-12-15
༺ 角落咖啡厅 ༻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻∻ 今次嚟到中环一间波希米亚主题嘅餐厅🍽,佢嘅装饰非常靓🥰,加埋而家迎合返圣诞主题🎄,仲多咗棵圣诞树添🎄,影相打卡一流📷,特别系窗边位真系好靓😍。烟三文鱼翠玉瓜面🍝,呢个翠玉瓜面真系超级健康💚,成个面都系用翠玉瓜去切成丝去整成既🍜,加咗啲香草酱橄榄油等💚,成个面绿色原本就好特别🌱,加埋个烟三文鱼整成玫瑰花点缀🌹,颜色非常鲜明😍。黑松露蘑菇忌廉饭🍄,成个饭既黑松露好香😍,加埋蘑菇忌廉汁🍄,淡淡都充满着黑松露嘅味道❤️。生酮蛋卷(焙茶奶盖)🍰,呢个cake健康之余💚,真系好好味😋,一啲都唔甜😙,佢嘅蛋糕上边有一个焙茶嘅奶盖🫕,食落好似忌廉嘅感觉😍,但系就好香焙茶嘅味道🍵,值得一试👍🏻。棉花糖柚子芝士蛋糕🍰,佢既芝士蛋糕入边加咗柚子🍊,所以食落会有淡淡柚子嘅香味👅,上边就有两粒烤过嘅棉花糖🍬,成个感觉唔错😌,味道系比较偏甜😙。Long Black☕️,钟意饮斋啡嘅我🤤,呢杯浓缩咖啡的确唔错💕,苦涩味嘅当中带有咖啡豆嘅香气👍🏻。Icy Strawberry Lychee Green
Icy Strawberry Lychee Green Tea🍵,佢嘅果茶一啲都唔甜❤️,冰冻嘅绿茶饮落去散发住荔枝同士多啤梨嘅香味🍓,啱晒唔钟意饮甜嘅女仔🥰。
∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻
餐厅🛎:角落咖啡厅
地址📌:中环德己立街23号晋逸兰桂坊精品酒店2楼
交通🚗:港铁中环站D2出口, 步行约3分钟
Follow我哋@foodoirsis 💋带你去到更多打卡嘅地方❣。
#hk #foodoirsis #hkgirl #food #foodie #eat #hightea #bread #hkfood #localfood #打卡 #美食推介#香港 #香港美食 #打卡美食 #大角咀 #美食 #中环美食 #bagel #小店 #打卡热点 #角落咖啡店 #打卡cafe #中环cafe