༺ 麻神麻辣火锅 ༻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻∻  ∻ ∻ ∻ ∻今日去咗一间好好味嘅台式火锅🫕,佢就系喺iSquare对面,超级近地铁站👍🏻。入到去环境唔错🤤,有啲似西餐厅嘅感觉🍴,绝对唔会食到成身都系打边炉嘅味👍🏻。咁我哋就食咗一个麻神火锅二人餐🫕,佢有两个汤底可以俾我哋选择❤️,一个系麻辣麻神汤🌶,另一个就系响螺花胶鸡汤🐥。我哋几个注重养生所以就选择左响螺花胶鸡汤🐥。佢个汤真系超香🤤,可以望到好足料👏🏻,一开始服务员同我哋讲个汤直接可以饮左先😋,入口真系有胶质嘅感觉💛,可以补充埋骨胶原💛,天气冻冻地饮真系好正🥰。咁套餐入边嘢食都有好多😍,椒盐豆腐粒🥢,呢个系即食嘅,要趁热食🔥,外脆内软👏🏻,超香口😋。海鲜拼盘🌊(纽西兰蛏子皇,六至八头鲍鱼,番薯蚬,纽西兰刀贝),海鲜真系好新鲜✨,放埋入个汤入边令到成煲汤都鲜味十足🥰,鲍鱼仲好大只好弹牙😍。迷你牛肉盛🥩,佢个牛肉盛其实都唔算迷你🤣,足够二人嘅份量👅,牛肉油脂分布平均🥩,超香牛肉嘅味道❣️。韭菜饺🥟,鱼皮饺🥟拼牛肉丸🍥,猪肉丸🍥,丸类就一般😌,不过不失😸。翠绿时蔬拼盘
༺ 麻神麻辣火锅

翠绿时蔬拼盘🥬,佢塞满咗好多唔同嘅蔬菜💚,至少有四五种唔同嘅菜🟢,娃娃菜,生菜冰菜等等,可以满足到唔同口味嘅你🥰。

乌龙面🍜,好多时候打完边炉👅,都会考虑个面食唔食👀,但系呢个面真系一定要试吓‼️好超弹牙👏🏻,佢吸收晒成个汤嘅精华😋,感觉最好食就系个面啦👍🏻,食到停唔到口❣️。

水果茶🍹,水果茶真系感觉好清凉✨,好适合用嚟打边炉🫕,饮两啖又可以食下啲水果🍎,有西瓜🍉,菠萝🍍,火龙果,蓝莓🫐等等,超大杯🤤。
∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻
餐厅🛎:麻神麻辣火锅
地址📌:尖沙咀北京道71-77号诚信大厦2楼