2014-10-13
用foodporn 来形容Jaime Oliver 的 production 最适合不过. 平时睇佢的节目无论食物的颜色, decor, 做show 式的煮食demo, 都令人食欲大增。今次黎Jaime Italian, 有期待,期待五官的惊喜。 结果没有令我失望。一行七人星期四lunchtime 12:30 唔洗book 唔洗等位。入到去,装修glam得黎又好舒服casual; 服务一流,我地好个menu好好奇好多问题waiter哥哥都不厌其烦续一解答。点了些前菜,就系色香味俱全!好似食谱影咁靓,用料靓,食欲大增!Mushroom pie 卖相一流,蘑菇系靓料,juicy D 会更好。Risotto 波内有mozzaralla, 加上Italian tomato sauce 实在yummy. Main dishes 大家都叫了pasta,女仔可以要small size,留肚食甜品。其实portion都OK大,男仔要了regular size 便饱了。太饿了影左两张相便开动了。pasta都很有水准,没有失望。好香黑松露味!AL DANTE ~Dessert time~ 朋友叫了这个E
一行七人星期四lunchtime 12:30 唔洗book 唔洗等位。入到去,装修glam得黎又好舒服casual; 服务一流,我地好个menu好好奇好多问题waiter哥哥都不厌其烦续一解答。 点了些前菜,就系色香味俱全!好似食谱影咁靓,用料靓,食欲大增!
Mushroom pie 卖相一流,蘑菇系靓料,juicy D 会更好。 Risotto 波内有mozzaralla, 加上Italian tomato sauce 实在yummy. Main dishes 大家都叫了pasta,女仔可以要small size,留肚食 甜品。其实portion都OK大,男仔要了regular size 便饱了。太饿了影左两张相便开动了。pasta都很有水准,没有失望。 好香黑松露味!AL DANTE ~ Dessert time~ 朋友叫了这个EPIC BROWNIE,微热的brownie 上有自家制的salted caramel gelato。试左一口好满足。 我要了个affogato。自家制vanilla ice cream淋上espresso,又系 甜品又提神。Nice! Tiramisu 好大件,抵食!好soft的