2021-08-18
系朋友介绍下嚟到中环呢间位于中环都爹利街6号印刷行2楼既食肆,系西式嘅环境但系食中式嘅点心,可以话系有现代感。餐厅嘅面积都几大,现场仲有一个空间摆放现场乐队,不过可能撞唔啱日子嘅关系今日冇音乐听。呢度酒吧setting有唔少人都会饮酒。一嚟餐厅侍应已经俾个酒类Menu,但系我哋今日想食清淡啲,所以点左清水,下次有机会试吓呢度啲红白酒。上海小笼包 (⭐⭐⭐⭐⭐)点心方面,我哋点左上海小笼包,一共三件。小笼包皮薄料靓,有肉质嘅鲜味再加埋醋,一啖咬落口,啲汁喺个口里面爆咗出嚟。虾仁炒饭 (⭐⭐⭐⭐⭐)因为要饱肚,所以我哋点左个炒饭,系虾仁炒饭,另外仲有樱花虾再加啲蛋碎,好大份,而且唔算好油腻。卖相金黄色,睇落都几开胃,食完真系饱饱啦。呢度嘅职员服务都几好,好细心帮你上菜嘅时候打点枱,令到枱面整齐一点,咁样比较舒服。价钱方面,一个饭再加点心再加一$200出啲,想食好少少嘅呢间都值得推介。总括而言,呢间餐厅整体都唔错。 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Foxglove中环都爹利街6号印刷行2楼推介菜式:上海小笼包👍🏻服务不俗 👍🏻环境一流
上海小笼包 (⭐⭐⭐⭐⭐)
上海小笼包
虾仁炒饭 (⭐⭐⭐⭐⭐)
樱花虾炒饭
总括而言,呢间餐厅整体都唔错。
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Foxglove
中环都爹利街6号印刷行2楼