2019-09-08 937 浏览
日期:2019/09/06人数:7人上星期五去咗铜锣湾Outback食晚饭。我哋一行八个人,用狮子银行信用卡嘅优惠,优惠就系逢星期一至五食美国斧头扒套餐系有折扣。呢一餐我地其实都约咗好耐先食到,原因为之前我哋谂住去尖东嘅Outback, 但系原来系尖东嘅Outback食斧头扒套餐系要预先book定的。结果上次食唔成,今次去铜锣湾Outback食,原来唔洗book,所以终于食到啦。落完order之后,侍应就即刻奉上黑糖面包。黑糖面包一如往常咁软熟,加埋软硬适中嘅牛油,非常好味,必定Encore。之前都食过Outback, 但系今次系第一次试佢个汤,都够热够浓几好饮。套餐里面嘅小食拼盘就以鸡锤最好食,好入味。成晚嘅重点就梗系美国斧头扒啦。服务员将斧头扒用车端上,俾我哋影左相先,之后再帮我地切细件扒,整齐咁上枱。斧头扒好有牛肉味,配合海盐一齐食牛肉味更加突出,非常正。套餐有两个意粉可以拣,分别系香草蕃茄海鲜意粉同埋鸡肉虾宽条面。我哋拣咗其中一个,再额外加多另外一个。个人觉得后者好食啲。个人觉得鸡肉夹饼正正常常,冇乜惊喜。嗌套餐的话加饮品有额外折扣。我哋有人饮咗cocktail, 但我都系饮冻
日期:2019/09/06
人数:7人

嗌套餐的话加饮品有额外折扣。我哋有人饮咗cocktail, 但我都系饮冻柠茶。Outback嘅冻柠茶系无限refill既,所以我都好似饮咗四杯⋯

总结来讲,铜锣湾Outback食物质素唔错,服务质素良好,环境唔错,值得一试。如果冇折扣的话,个人觉得价钱有少少贵。
2019-09-06
  • 黑糖包