2021-10-20
位于SOHO的fusion泰国酒吧餐厅🤘🏿餐厅环境好chill 出面仲有打卡一流嘅梳化同朋友去放松下饮下特色cocktail一流🤘🏿个日平日去都好多人有book定位~〰️The crying tiger steak “seua rong hai” $228肉眼扒比想像中大份 而且烤得恰到好处切开中间呈嫩粉红色 食落肉质都好嫩带肉汁唯一系觉得调比较淡 要靠附上嘅泰式辣汁提味~〰️ Prawn toast $58好有惊喜嘅一款虾多士 必叫!!多士新鲜炸起食落好脆好香 但又唔会油腻上面舖满弹牙虾胶同芝麻粒粒 口感劲丰富!另外仲有脆卜卜嘅泰式炸虾片 送酒一流!!〰️ Skewers 串烧配有自家调制嘅沙嗲酱同辣酱•Wagyu $32 •chicken thigh $28•naem sour pork sausage $32•zucchini $26另外串烧都系必食嘅item! 送酒一流全部都调味得几出色 烧得惹味又juicy🤘🏿素食朋友都有vegan menu同vegan skewer可以叫我哋都叫左款veggie chicken satay skewer ~食落好重香料香 带少少豆香亦唔会好干虽然
餐厅环境好chill 出面仲有打卡一流嘅梳化
同朋友去放松下饮下特色cocktail一流🤘🏿
个日平日去都好多人有book定位~
肉眼扒比想像中大份 而且烤得恰到好处
切开中间呈嫩粉红色 食落肉质都好嫩带肉汁
唯一系觉得调比较淡 要靠附上嘅泰式辣汁提味~
〰️ Prawn toast $58
好有惊喜嘅一款虾多士 必叫!!
多士新鲜炸起食落好脆好香 但又唔会油腻
上面舖满弹牙虾胶同芝麻粒粒 口感劲丰富!
另外仲有脆卜卜嘅泰式炸虾片 送酒一流!!
〰️ Skewers
menu上有几款好神秘嘅泰式Cocktail
只系用咗唔同嘅符号表达由咩整成🤣
最后就拣咗杯最多水果图案嘅Mai Tai
用上唔同嘅热带水果配搭 食落酸酸甜甜
另一杯拣咗cocktail of the day由调酒师决定
个人仲钟意呢杯多啲 选择困难嘅朋友啱晒😛