2022-10-14
👩🏻🌾第二次食呢间,相隔应该有两年几,今次lunch再同朋友食!◾️泰式炒金边粉🐓猪肉|鸡肉|鲜虾色泽吸引,一上碟就闻到好香。虾都算大只爽口🦐,配料丰富,炒得刚好,湿中带干,会再食嘅Pad Thai~✨花生可以增加咬口✨✨想刺激啲可以捞埋辣粉一齐食✨
◽️蜜糖炸番薯条🍟上枱热辣辣新鲜炸起嘅番薯条真系冇得输!比起普通薯条多咗一阵番薯甜味,外脆内软🥰。✨有2款酱-茄汁/黑松露沙律酱✨◾️美国带子菠萝千岛酱薄饼🍕薄脆饼底,所有材料味道都唔错,但系放埋一齐就非常之唔夹,味道好分离🫠。整体而言,唔建议叫呢个味。✨朋友觉得带子偏生,但系👩🏻🌾又觉得OK👌🏻✨◽️泰式小食拼盘🧆泰式虾饼|猪颈肉|香茅鸡翼|鸡卷丸全部都炸得好好,金黄色☺️。猪颈肉唔肥薄身,鸡翼香脆,虾饼略嫌少虾肉,鸡卷普通,偏细旧。食完唔油腻,唔会成口油😯。✨点埋千岛酱/泰式辣酱会更惹味✨◾️泰式沙嗲串烧拼盘🍗西冷牛肉串|猪肉串|鸡肉串每款各有2串,沙嗲酱偏流质,但系味道都够,串烧就正常,反而米通几好食😋。◽️香橙特色红茶(冻)🍹普通饮品,嗌咗少甜,配金边粉同串烧可以refresh下口腔~🌿环境空间感好大,有分室外同室内,都系出名打卡嘅餐厅🌸,
◾️泰式炒金边粉🐓
猪肉|鸡肉|鲜虾
✨花生可以增加咬口✨
✨想刺激啲可以捞埋辣粉一齐食✨
◽️蜜糖炸番薯条🍟
✨有2款酱-茄汁/黑松露沙律酱✨
✨朋友觉得带子偏生,但系👩🏻🌾又觉得OK👌🏻✨
泰式虾饼|猪颈肉|香茅鸡翼|鸡卷丸
✨点埋千岛酱/泰式辣酱会更惹味✨
西冷牛肉串|猪肉串|鸡肉串
环境空间感好大,有分室外同室内,都系出名打卡嘅餐厅🌸,定期有唔同主题,约埋三五知己一齐都几开心😆