2023-02-10
海港城fusion韩国菜🇰🇷依间店主打韩国菜🇰🇷但佢同普通食部队火锅、拌饭等等嘅韩国菜餐厅有少少唔同🤔佢系好似掺杂咗少少西方菜式嘅制法嘅一间fusion嘢🤣所以无论系外观定系菜式都够晒特别同吸引😝食物方面,佢哋都有好多唔同嘅款式,而且每款都有好多口味,尤其系韩式炸鸡,超多选择😆但个人认为小食系最吸引嘅🤣有炸蕃薯条、炸午餐肉同薯格,而且每款都各自配唔同嘅酱汁,劲想试匀全部😍蕃茄仔2个人叫咗1个沙律,2个主食,1个小食同埋1杯饮品,饱仲要打包走🤣🍅酱油元蹄香辣沙律 $138感觉上依个沙律有少少似泰式𠮶种沙律,口感上偏湿,少少酸酸地但好够辣,反而唔系好食到酱油味🤔元蹄嘅份量都算合理👍🏻但下次未必会再encore,因为唔系好啱蕃茄仔嘅口味🫢🍅酱油牛肉炒年糕 $138牛肉份量唔会话好少,年糕亦好烟韧,而且酱汁味道好特别,带少少甜味,个人推荐依个💕🍅三文鱼子海胆忌廉乌冬 $198依个乌冬好creamy,三文鱼子都唔会腥👍🏻但海胆有少少黑黑地🤔味道就都冇乜嘢嘅,所以觉得可能系摆耐咗导致(?)😶🍅炸午餐肉条配芝士酱 $68少少脆口嘅午餐肉嘅咸香再配搭埋芝士酱,唔需要多形容都知道好味🤤虽然食到最后有少少
🍅酱油元蹄香辣沙律 $138
🍅酱油牛肉炒年糕 $138
🍅三文鱼子海胆忌廉乌冬 $198
🍅炸午餐肉条配芝士酱 $68
少少脆口嘅午餐肉嘅咸香再配搭埋芝士酱,唔需要多形容都知道好味🤤虽然食到最后有少少腻,但绝对值得一试💗
🍅奶酱多奶昔 $72
即系花生酱炼奶奶昔😆唔会话甜到打冷震,但有好香花生酱味🥜面头仲配咗一块仔好脆嘅toast,点落啲奶昔到食,真系有少少似食紧奶酱多😂
好味指数:🍅🍅🍅.5/5