2023-09-26 37 浏览
见到有新拉面店,就过嚟试吓好唔好味喇,皆因有我最钟意嘅鸡白汤拉面。除咗鸡白汤拉面,仲有蕃茄汤乌冬。鸡白汤可以拣酱油味、盐味、辣味、麻辣味。配料除咗猪叉烧、鸡叉烧,仲有有广岛蚝同美国牛肉片。都有啲fusion feel。最后都系拣咗酱油味配牛肉,再加咗一客薯仔沙律试吓。点知原来新张期间送黑胡麻沙律,不过佢个汁真系好重芝麻味。薯仔沙律就好香蛋味。讲返碗面,闻得到鸡汤香,汤头有淡淡嘅酱油味,佢唔似白色起泡𠮶类汤,相反似中国鸡汤味。店主话每日煲足6小时先俾客饮,啲确够晒浓。面量都几多,食极都有,另外配配有云耳、荀、半只蛋、辣芽菜、水菜、紫菜,一片好淋嘅牛肉,仲有啲洋葱粒同葱粒。味道经过都值得一试。

2023-09-25
午餐