2024-05-11 19 浏览
朋友话湾仔附近开咗一间隐世fusion有心思嘅Pizza店,我特登走去朝圣一下~超值2人套餐超抵食,包一个九吋pizza 一个意粉 一个小食 两个汽水或是日餐汤. Pizza选择丰富 花多眼乱. 有选择困难嘅我 直接拣咗老板推荐镇店之宝<绿魔> 实行一次过满足晒两个愿望!经典<绿魔>系以墨西哥nachos crossover 意大利pizza. Nachos 唔系平时食开嘅粟米片咁普通 呢度比较酥皮化 更加松脆. 一次过有齐晒Salsa、glucamole 同sour cream. 饼底以面包和饼干取得平衡. 几惊喜嘅系成块拎上手唔会软皮蛇咁the 落嚟 我可以好优雅地用两只手指拎住块pizza咁食都唔怕🤏🏻小食拣咗炸鸡锤 更用心地将鸡肉连皮反至后面 形成一个小锤仔 间接直接帮你去埋骨。老板劲好人话送多两条三文鱼春卷俾我同朋友 试埋 附送Wasabi酱 好特别嘅小食😋肉酱意粉上面只温泉蛋尽显老板技术了得. 面条硬度仲可以因我嘅喜好而改变. 肉酱充满蕃茄香草味 十足中环餐厅入边食到嘅高水准之作👍👍餐汤分别有黑松露蘑菇同粟米忌廉汤 两个都饮得出唔系一般罐头汤

餐汤分别有黑松露蘑菇同粟米忌廉汤 两个都饮得出唔系一般罐头汤 落咗心思 非常足料👍🫡

📍绿摩 (湾仔)
湾仔交加里22-30号华都楼地下15A号舖