2024-01-05
钟意食嘢嘅珍妮,边度有好嘢食就会去边度😆收到风一向好好食嘅小宁波汤圆同大围一间甜品店-大饭糖做咗一个crossover 😎 用小宁波汤圆做左一啲甜品出嚟😎实行fusion 汤圆😆到底好唔好食?等我嚟试吓啦😚『小宁波x大饭糖』✨三色芋圆芝麻汤圆芭菲杯✨爆炸糖椰丝榛子芝麻汤圆糖不甩✨玫瑰桂花罗望子酒酿芝麻汤圆➡️首先我就试咗三色芋圆芝麻汤圆芭菲杯😆哩个甜品带有丰富嘅口感同层次感🤤绵密嘅芝麻汤圆,入口即化,散发出浓郁嘅芝麻香气🤤仲有紫色、黄色同白色嘅芋圆,每一粒都QQ弹牙🤤 最上层系芭菲杯,加入了鲜奶和芝麻,口感滑顺,带嚟一丝丝嘅甜蜜💕每一口都令人回味😚➡️再嚟我就食咗爆炸糖椰丝榛子芝麻汤圆糖不甩😆 哩个组合真系几特别😚 汤圆QQ弹牙,沾满满满嘅花生碎而且带有椰丝嘅香甜味道👅食落口又会感觉到爆炸糖嘅跳弹😆口感丰富,令人爱不释手😆除左甜品,哩度都有主食😚我地分别叫左两个饭😗✨黑豚里脊丼饭:里脊肉保持咗肉质嘅嫩滑,带有淡淡嘅酱油味道🤤 饭粒饱满,口感有嚼劲,搭配上里脊肉,简直系完美嘅组合✨温泉蛋鸡扒葱油捞饭:鸡扒煎得酥脆,肉质嫩滑多汁,搭配上一只温泉蛋,成个组合非常美味😗葱油嘅香气同鸡肉嘅鲜嫩相互融
『小宁波x大饭糖』
✨三色芋圆芝麻汤圆芭菲杯
✨爆炸糖椰丝榛子芝麻汤圆糖不甩
✨玫瑰桂花罗望子酒酿芝麻汤圆
除左甜品,哩度都有主食😚我地分别叫左两个饭😗
✨黑豚里脊丼饭:
✨温泉蛋鸡扒葱油捞饭:
鸡扒煎得酥脆,肉质嫩滑多汁,搭配上一只温泉蛋,成个组合非常美味😗葱油嘅香气同鸡肉嘅鲜嫩相互融合,每一啖都令人爱不释口🤤