2018-06-22
对于湾仔打工一族,其实食黎食去都系果啲,呢间越南餐厅前排试业lunch 时间都好爆,一直想试下都无机会,今次终于食到!我同同事三个人一人order 一个饭,大家share 食,希望样样试下,见到隔离枱出餐都份量好够!餐牌有好多选择,好彩我无选择困难症,我本身好中意食猪颈肉,甘我就叫左猪颈肉饭,估唔到都几正㖞,可以做到外脆内软真系唔系间间做到🌝我同事就叫咖哩牛腩饭,一上枱已经闻到好香好浓的咖哩味,用黎送饭系一流,牛腩都有好多旧,唔会缩数,仲有牛根添😛另一个同事叫左牛粒红饭,呢个饭应该系用蕃茄汁整出黎,就算无𩠌食个饭都好有味十足,牛粒有口感得黎唔会咬唔烂,反而三样我个人觉得最好食同有特色🤭🤭我地最后无加钱叫小食,食成碟饭已经好饱😯 可能我地细食,不过下次都想试下小食,好似都唔错🤭😳