2022-07-28
📍Honbu 本📍💡观塘🍃观塘隐世fusion cafe 新发现🍃🌱环境舒适🥰菜式配撘都好有心思❤️🐥猪颈肉沙爹黑麦包($108)呢个菜式几特别,份量又多😆一上枱成座山咁高,有好多火箭菜同猪颈肉,仲加上带有花生粒既沙嗲酱。烧㶶边既猪颈肉🥰加上最底两块黑麦包,食落好松软,另有一番风味,食完系会有d挂住泰国💨🐥榄菜酱薯条($48)薯条份量多,新鲜炸起热辣辣,外脆内软,点埋榄菜酱停唔到口 🍟🐥蟹皇蟹肉意大利面($138)上枱已经闻到阵海鲜味,一啖食落即刻好重蟹肉味,啖啖蟹膏蟹肉系足料,咸咸地很不错🦀🐥法式西多士($48)招牌菜式多士🍞🥞外脆内软,用鸡蛋牛油浸泡,食落质感软绵绵有惊喜,食落唔会有好油感觉,表面洒满糖浆更加好食,推荐🥰🐥火龙果奇亚籽茉莉花茶($48)茉莉花茶好香,甜度简左小甜,加上火龙果肉同奇亚籽感觉好fresh,食饱左几解腻🐥朱古力奶泡($48)绵密既鲜奶泡沫加上香浓既朱古力🍫,好饮杯面加上左一粒微烧焦既棉花糖超吸睛系几岩打卡既饮品黎🙈❤️#观塘 #观塘美食 #美食日记 #食好西 #大满足#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #bbq
💡观塘
🍃观塘隐世fusion cafe 新发现🍃
🌱环境舒适🥰菜式配撘都好有心思❤️
🐥猪颈肉沙爹黑麦包($108)
🐥榄菜酱薯条($48)
🐥蟹皇蟹肉意大利面($138)
🐥法式西多士($48)
🐥火龙果奇亚籽茉莉花茶($48)
🐥朱古力奶泡($48)
绵密既鲜奶泡沫加上香浓既朱古力🍫,好饮
杯面加上左一粒微烧焦既棉花糖
超吸睛系几岩打卡既饮品黎🙈❤️
#观塘 #观塘美食 #美食日记 #食好西 #大满足
#香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #bbq #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare #本 #honbu
#foodiesinternationalchat #globaleats
#indiandailybread