2024-01-11
早几天晚上同Besties的饭聚💁🏻♀️超耐超耐无见又系倾唔停嘅一晚🤗果然系三个女人一个墟🙈全间餐厅以宝蓝色💙装饰为主,门口带有神秘感。餐厅入面不是太大,虽然一眼望晒,但装修都几detail~ 牛油果蟹肉他他好睇又好食,忍唔住一啖一啖停唔到😛新鲜到爆炸💃💃💃人多可以点姜丝番茄清汤煮活蓝青口,蓝青口软熟弹牙,海鲜味浓郁🌊口味香浓独特,一阵浓郁及充满鲜味的感觉,味道亦互相配合。女人开心share 烤虎虾泰式金柚沙律😜先试一口烤虎虾,食落啖啖虎虾肉,加上微酸的金柚沙律,觉得清甜可口、好开胃呢个系全餐最好食嘅食物-----烧蜜汁猪仔髀。烧蜜汁猪仔髀真系一道令人赞不绝口嘅佳肴👍!首先,单凭外观都已经够吸引,啲肉髀表面烧得金黄闪闪,充满诱惑🌟。近距离嗅,一阵阵嘅蜜糖香味四溢,浓郁嘅香气令人口水直流😋。一咬落去,肉质松软,入口即化,猪肉嘅香甜与蜜汁嘅味道完美咁融合,好似系味蕾上嘅烟火💥,瞬间绽放。肉髀入味之余,又保留住本身嘅肉汁,每啖食落都觉得满足之极。喺啲猪仔髀嘅骨头边缘啲肉,更系带有烤焦嘅香味🔥,同甜甜嘅蜜汁形成对比,系另一种享受。食到啲脆口嘅肉皮,啲香脆感觉好似烟花咁响啱啱好嘅夜空中绽放🎇,令
一咬落去,肉质松软,入口即化,猪肉嘅香甜与蜜汁嘅味道完美咁融合,好似系味蕾上嘅烟火💥,瞬间绽放。肉髀入味之余,又保留住本身嘅肉汁,每啖食落都觉得满足之极。喺啲猪仔髀嘅骨头边缘啲肉,更系带有烤焦嘅香味🔥,同甜甜嘅蜜汁形成对比,系另一种享受。食到啲脆口嘅肉皮,啲香脆感觉好似烟花咁响啱啱好嘅夜空中绽放🎇,令人一再回味。
除此之外,蜜汁嘅甜美并唔会过于浓郁或者盖过猪肉嘅原味,呢点控制得恰到好处👌。即使系肉食爱好者,都一定会称赞佢嘅香滑同层次感。若果盘中搭配上啲新鲜蔬菜🥦,更添一份清新,平衡得宜。
最后,每一口嘅烧蜜汁猪仔髀都能够令人食指大动🤤。系一个适合与三五知已分享嘅好选择👫。如果你想寻找一种既传统又有创新感嘅食味体验,呢道烧蜜汁猪仔髀绝对系你嘅不二之选✨!五星级推荐⭐⭐⭐⭐⭐!