2019-01-22 122 浏览
湾仔区有唔少泰国餐厅, 呢间餐厅位于Wsquare 2楼, 唔系地下铺所以环境好清静,卫生同服务都唔错, 见到有唔少一家大细,仲有大枱俾超过十人以上, 想同朋友gathering或者同屋企人食饭都系一个唔错嘅餐厅。串烧沙嗲(鸡, 猪, 牛)全份$78, 半份$36串烧有鸡,猪, 牛各两串, 特别推介鸡串烧,鸡肉好入味亦唔会太”鞋”, 沙嗲汁惹味得来又唔会太辣,连我呢个完全唔食得辣嘅人都接受到; 猪同牛味道就好似差唔多,牛肉有多D炭烧味, 猪就比较厚肉,叫一碟就可以试哂几款串烧非常唔错!马沙拉咖哩鸡$75; 印度薄饼$28因为我唔食得太辣嘅关系,叫左呢个唔辣嘅咖哩鸡, 同上面个沙嗲酱有辣香味唔一样, 马沙拉咖哩椰香味比较重,睇落好似有层辣油, 但食落真系唔算辣,不过鸡肉就无咩味, 可能只系淋左咖哩汁喺上面所以唔够入味; 另外再配左个印度薄饼, 薄饼唔会太干太寡, 配埋咖哩食就岩岩好!菠萝炒饭$98菠萝炒饭睇落好似唔多, 但两个人食落都几饱, 面头嘅肉松同腰果配饭食好夹, 另有两只大虾仁, 饭炒得几入味, 有酸酸地嘅菠萝味, 但又唔会太油, 值得一讲嘅系果日食到嘅菠萝超级甜同多汁! 每成个
湾仔区有唔少泰国餐厅, 呢间餐厅位于W
square 2楼, 唔系地下铺所以环境好清静,
卫生同服务都唔错, 见到有唔少一家大细,

串烧沙嗲
(鸡, 猪, 牛)
全份$78, 半份$36

串烧有鸡,
猪, 牛各两串, 特别推介鸡串烧,
鸡肉好入味亦唔会太”鞋”, 沙嗲汁惹味得来又唔会太辣,
牛肉有多D炭烧味, 猪就比较厚肉,
叫一碟就可以试哂几款串烧非常唔错!

马沙拉咖哩鸡
$75; 印度薄饼$28

因为我唔食得太辣嘅关系,
叫左呢个唔辣嘅咖哩鸡, 同上面个沙嗲酱有辣香味唔一样,
 马沙拉咖哩椰香味比较重,
睇落好似有层辣油, 但食落真系唔算辣,
不过鸡肉就无咩味, 可能只系淋左咖哩汁喺上面所以唔够入味;

菠萝炒饭$98

菠萝炒饭睇落好似唔多, 但两个人食落都几饱, 面头嘅肉松同腰果配饭食好夹, 另有两只大虾仁, 饭炒得几入味, 有酸酸地嘅菠萝味, 但又唔会太油, 值得一讲嘅系果日食到嘅菠萝超级甜同多汁! 每成个饭都有甜甜酸酸嘅味, 非常开胃!

因为有饭同印度薄饼再有串烧肉嘅关系, , 所以叫3样野己经好饱; 如果多D人一齐去食仲可以叫多几款食物share, 加上每碟份量都好大, 完全唔洗怕唔够食!
2019-01-10