2021-12-10
估唔到荔枝角D2 Place原来有golf场打,而且仲有酒吧餐厅系里面!! 讲紧既就系D2一期既Golfzon Greenlive HK (Golf场)里面既 The Eris Kitchen! 我地今次既dinner好大份量!! 质素好OK!!..首先来个南瓜忌廉汤配餐包先🎃🥖餐包拼盘个篮上有2件牛角包同4片蒜蓉包! 牛角包好香,牛油味好出,好酥软,好食! 蒜蓉包烘得极脆,仲有一兜香葱牛油,好香! 南瓜忌廉汤好幼滑creamy,唔错!!..牛油果藜麦西柚沙律 Avocado, Quinoa and grapefruit Salad🥗超大碟!! 而且真系见到系用左原个牛油果啊😍 加埋大量既沙律菜同西柚,真系好fresh!!..前菜系白酒煮法国蓝青口 Moules Mariniere🐚蓝青口同白酒一齐煮真系好香! 一大碟都几多青口,最钟意个汁超好味! 食完青口仲要饮多啖汁先够喉🤣..来碟海虾辣椒蒜片意大利面 Shrimp A.O.P Spaghetti🍝简单又惹味既意大利面!! 唔会干身,而且海虾好大只好爽口,加埋调味料,真系唔错!!..最后来多个轻煎美国顶级西冷配鳀鱼香草牛油及特浓红酒
首先来个南瓜忌廉汤配餐包先🎃🥖
牛油果藜麦西柚沙律
前菜系白酒煮法国蓝青口 Moules Mariniere🐚
最后来多个轻煎美国顶级西冷配鳀鱼香草牛油及特浓红酒汁
Roasted New Zealand Lamb Rack w/ Chimichurri
西冷牛扒煎得好香,肉质软腍入口即溶,肉味浓,配埋酱汁,味道好突出!! 而西冷牛扒下面既薯仔都煮得好好食,好入味!!.
饮品就系荔枝特饮同香桃梳打🍹
两杯都好fresh好好饮!! 而且卖相几靓!!.
呢度环境确系唔错,装饰好欧美风好chill好relax! 不过要留意返可能有D人打golf比较大声🤣 但整体感觉真系唔错