2019-12-03 444 浏览
韩国炸鸡系我嘅至爱,几乎每个星期都要食3~4次炸鸡,身边好食嘅炸鸡店几乎都食过。但系成日食炸鸡仲饮埋啤酒会好易肥,太多炸物又热气,所以最近就改食左烤鸡啦。之前一直以为goobne都系炸鸡,因为佢哋嘅脆皮烤鸡都好似炸鸡咁一样口感,完全唔知系烤出嚟嘅,而且都冇裹面粉,唔会咁易肥。后尾试左佢哋家其他味嘅烤鸡先知系烤出黎嘅,肉汁好多,烤鸡嘅味道更加香。听讲出了新口味蜜糖香滑烤鸡,甜咸口味嘅未试过所以就叫左份啦,oh my God好好食 感觉开辟左新大陆咁,似系食左牛油蜂蜜薯片一样停唔到口,而且软软嘅口感同香浓嘅酱汁搭配更加特别。仲有杯鲨鱼之泪一定要试下,又好玩又好饮 系杯好岩烤鸡嘅嘅一款冻饮。虽然香港有好几间分店,但铜锣湾呢家店因为风景很好,所以常嚟。服务都好好,老细系韩国人都几亲切,只系晚饭时间人多可能会要等位,之不过肯定系抵你等嘅好味道。
蜜糖香滑烤鸡

鲨鱼之泪