2023-04-01
#ftf_观塘Good Vibe Bar × 诚意扒房餐厅位于The wave 2楼全层,空间感十足,环境气氛超好!一入到去见到个酒柜,试问点可以唔饮返杯?对于选择困难症嘅我,纠结紧饮手工啤定系Prosecco,于是我就问店员,佢哋都好耐心了解完我口味再作推荐,服务态度一流!炭烤伊比利亚黑毛猪鞍 $378⭐️⭐️⭐️⭐️黑毛猪七成熟,火候控制啱啱好,肉质软腍又多汁。千层薯意外地出色,应该加咗少许醋带微酸。南瓜蓉顺滑,配上薄脆片,口感更多层次!黑毛猪火腿菠萝披萨 $198⭐️⭐️⭐️⭐️本身纠结紧食homemade pappardelle 定handmade pizza~ 作为烟靭控,最关注就系口感,佢先见完推荐食pizza,虽然佢话系薄批,但脆得黎都烟靭,果然冇令我失望!虽然厚批我会更加开心,但边边位的确有咬口,手工Pizza见诚意,有麦香,整体味道配合得宜!Tokyo white $32⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️系店员推荐我饮嘅手工啤,够晒清,好啱我口味!Chardonnay $38⭐️⭐️⭐️⭐️酒水会唔会太平?超抵饮!系我饮得到嘅白酒,佢唔会酸!🍴Downtown 登堂📍地址:观塘兴业街4号The Wave2楼回头率🤡
Good Vibe Bar × 诚意扒房
炭烤伊比利亚黑毛猪鞍 $378
黑毛猪火腿菠萝披萨 $198
Tokyo white $32
⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
系店员推荐我饮嘅手工啤,够晒清,好啱我口味!
Chardonnay $38
⭐️⭐️⭐️⭐️
酒水会唔会太平?超抵饮!系我饮得到嘅白酒,佢唔会酸!
🍴Downtown 登堂
📍地址:观塘兴业街4号The Wave2楼
回头率🤡🤡🤡🤡
性价比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻
#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到怀孕
#登堂#登堂主义 #观塘必食
#观塘美食 #buffet#观塘buffet#观塘party自助餐 #观塘自助餐#食好西#外卖 #观塘外卖 #downtownhk
#kwuntong#观塘登堂