2022-10-03 191 浏览
————————————————————————Green Common (海港城)地址:尖沙咀广东道3-27号海港城海运大厦地下OT G61号舖Shop OT G61, G/F, Ocean Terminal, Harbour City, 3-27 Canton Road, Tsim Sha Tsui(旺角,中环,荃湾,将军澳同埋大埔都有分店㗎~)Green Monday都可以帮到减碳?系呀,我地平时日常生活中食既食物系饲养/种植,处理,运输,储存,煮食既过程中都会产生碳排放呀~而其中大部分蔬菜既碳排放就低过动物好多,羊肉牛肉既碳排放就数一数二啦~食多d菜又健康又帮到环境呀🌳🫶🏻呢间餐厅全部都系beyond meat未来肉,餐牌上更是标示明确,无论系纯素vegan定系蛋奶过敏者还是佛教徒都可以轻松选择适合自己既素食~😋🟠推荐食物🔹心心眼苹果批🍎🍏The Apple of My Pie ($54):呢个好推荐,苹果批真系啖啖好浓郁既苹果口感,系我食过数一数二好食既苹果批,无咩期待反而更有惊喜!真系食到心心眼😍🔸未来汉堡Plus 🍔Beyond Burger Plus($108):卖相好
————————————————————————
Green Common (海港城)
(旺角,中环,荃湾,将军澳同埋大埔都有分店㗎~)

Green Monday都可以帮到减碳?

🟠推荐食物
心心眼苹果批

未来汉堡Plus

🔸未来汉堡Plus 🍔Beyond Burger Plus($108):卖相好靓,超大粒牛油果加埋五颜六色既配料好吸引,素肉都好厚身,食上去真系好juicy,都好似真肉😋
厚切新餐肉法包多士

🔹厚切新餐肉法包多士($56/2pc):呢个餐肉真系超级似真既午餐肉,炸到好脆身,好有惊喜,搭配埋好好食!

🟡不推荐食物
🔹无

🟠员工
唔错

🟡环境
正正常常,门口有一个素食market仔

🟠总评分(8/10)

💰$100/person

#ezukokofood #ezukokotsimshatsui #ezukoko尖沙咀 #ezukokomongkok #ezukoko旺角 #ezukoko荃湾 #ezukokotsuenwan #ezukokocentral #ezukoko中环 #ezukokotseungkwano #ezukoko将军澳 #ezukokotaipo #ezukoko大埔 #ezukokogreenmonday #greenmonday
#ezukokowestern #ezukokocafe
#foodiehk #foodie #hkfood #美食 #食好西 #隐世美食 #低碳饮食
心心眼苹果批
厚切新餐肉法包多士