2024-11-27
HAND3AG THE TABLE - 太古📍太古太古城道20号太古城金殿台元宫阁地下G404号舖之前一直都有食过hand3ag, 觉得佢既三文治set好好食,性价比又高。今次黎到同系列位于太古既 the table, 呢到系以食正餐为主,当然仲有以前都有既signature 自选沙律,岩晒呢到附近既OL. 呢到有晚餐set, 价钱合理,加$10就可以配埋set. 烤三文鱼柳•普罗旺斯杂菜烩•奶油薯蓉 - $170呢个main我地加左$10转set, 要左是日餐汤同冰茶。 餐汤系蔬菜汤,入边蔬菜粒粒好多,口味好啱女士。冰茶就系伯爵柠檬,好特别。讲返主菜,三文鱼外面烤得超级脆,入面肉质好Juicy,调味唔会过重,仲有鱼嘅鲜味,值得一赞系佢个杂菜烩,系茄汁底,入面有蕃茄、茄子、瓜等等,口感好好,又唔会太酸。香烤慢煮加拿大猪鞍架•烤时令杂菜•奶油薯蓉 - $200猪扒外面烤得得一浸焦香,切开嘅时候入面系软腍腍唔会太肥嘅猪安肉,感觉好似食咗叉烧咁,但又唔会有咩罪恶感。佢嘅杂菜亦都有翠玉瓜、萝卜、烤薯仔,好balance。个奶油薯蓉就同三文鱼𠮶个一样嘅,佢唔会太咸啦都好滑,好香牛油味,仲有少少
📍太古太古城道20号太古城金殿台元宫阁地下G404号舖
烤三文鱼柳•普罗旺斯杂菜烩•奶油薯蓉 - $170
香烤慢煮加拿大猪鞍架•烤时令杂菜•奶油薯蓉 - $200
猪扒外面烤得得一浸焦香,切开嘅时候入面系软腍腍唔会太肥嘅猪安肉,感觉好似食咗叉烧咁,但又唔会有咩罪恶感。佢嘅杂菜亦都有翠玉瓜、萝卜、烤薯仔,好balance。个奶油薯蓉就同三文鱼𠮶个一样嘅,佢唔会太咸啦都好滑,好香牛油味,仲有少少香草味。
见到佢嘅Menu仲有happy hour有薯条+2杯酒精饮品都系$59,绝对推荐喺附近嘅办公室人士过嚟饮返两杯。