2018-08-25
闺蜜中环返工,我就周围睇open rice 有咩好餐厅同佢兴祝她选了la canteche,事后我再google map定,原来近到我家行五分钟就去到🤭地点算系一个几估晤到嘅僻巷入面餐厅内装修很特别,一入门口就有部足球机,选合大班朋友聚餐其一娱兴节目睇完个餐牌,真系唔识点菜,即上open rice睇下人地叫咩🤭我地点左个juicy chicken breast French ham and melting marbier raw cow milk cheese in light crispy breaded crust $188系烟肉芝士鸡胸㚈脆内软,鸡胸一点都唔鞋,外面薄炸皮好咬口,芝士唔太浓唔会太浓,每个主菜可以配一至个side dishes呢个就配薯条啦🤤薯条系可以再脆d另外点左个 us cab grade hanger steak in a mushroom creamy shallot sauce flambéed in cagnać $228系牛黎既,可能太薄了,有点过熟,唔算太出色,但个side dish 系butter French mini macaroni就不得了,
地点算系一个几估晤到嘅僻巷入面
系烟肉芝士鸡胸
呢个就配薯条啦🤤薯条系可以再脆d
就不得了,同牛扒一样系磨菇汁,所以两样好夹,而且通粉系mini size好食
兴祝饭局,甜品就紧系唔少得,点左个自家制既m&m’s nougat ice cream ,唔会太软易溶,每一啖都好实在,有口感,再配大粒m&m 同 cream,仲有咩呀,唱住生日歌咁捧蛋糕上黎架,好有heart
闺蜜揾到亮点,用白色蜡烛,我话在由外国人主理既法国餐厅,唔忌呢d嘅🤣🤣🤣 食好西,就要饮下白酒衬番下cheers
待应系好有礼,又靓嘅女鬼妹,一人serve6枱,上上落落,又捧餐,辛苦晒,所以加一外,我都另外再比小费佢🤟🏻