2021-11-27
由于今日终于星期五,辛苦左成个礼拜,就同班friend一齐食饭🥰,咁就拣咗呢间性价比比较高嘅日式餐厅,仲要劲高质嘅放题~~,今次就推介几款好食-1.刺身 首先就想推介拖罗,因为佢处理得好干净,食落去好软糯,入口即溶,亦都唔会俾啲筋位你,令到旧肉好韧,同埋佢色泽劲光滑,就咁食都会有啲鱼嘅油脂香,跟住就想推介甜虾同带子,虽然甜虾个size唔系好大,但系甜虾食落去个质地好滑同埋好鲜,带子就非常有咬口,但绝对唔系好硬𠮶种,系好软绵绵的💕2.大虾🍤由于佢𠮶啲腌料腌得好入味令到佢个照烧味好重,好有日式嘅感觉,而且虾都几弹牙。3.跟住就系啲甜品类别想推介甜品里面嘅芝士牛奶脆饼同埋可可球都几好食,可可球里面仲要朱古力馅,劲啱同啲雪糕一齐食4.韩国脆皮雪糕饼想讲呢个脆皮雪糕🍦配合可可球同埋啲cake食,超有满足感同埋超夹, Balance左佢哋个味道,唔会令到佢哋太甜4.介绍埋啲其他食品❤️羊架就有少少草原嘅骚味,建议接受到佢𠮶种味道先食,牛肉都几滑嘅,沙律仲可以当前菜食开下胃,但个手卷偏细,建议可以嗌几个试吓,咁就唔会令到自己因为食太多寿司饭而太饱。同埋都有好多甜品雪条雪糕任君选择,嘢饮都有好多种,韩式
2.大虾🍤
3.跟住就系啲甜品类别
4.韩国脆皮雪糕饼
4.介绍埋啲其他食品❤️
羊架就有少少草原嘅骚味,建议接受到佢𠮶种味道先食,牛肉都几滑嘅,沙律仲可以当前菜食开下胃,但个手卷偏细,建议可以嗌几个试吓,咁就唔会令到自己因为食太多寿司饭而太饱。同埋都有好多甜品雪条雪糕任君选择,嘢饮都有好多种,韩式台式日式饮品皆有,心知亦都有一啲酒类可以选择
食完都觉得呢间餐厅嘅服务都唔错,啲员工都好友善,虽然我哋食𠮶日系星期五晚但系佢哋都冇攀我哋走,最后食多咗半个钟,同埋建议可以七点前离座会平啲,带埋𠮶个月生日嘅朋友仲可以全枱八八折