2023-05-04
📍4号烤吧西环卑路乍街116-122号联康新楼1楼A号舖Happy Friday 饮饱食醉之选!可以玩到凌晨两点~舖头几大,佢哋仲有间私家房好似partyroom咁,最低消费$6000,不过上次打去问已经full咗。 我哋10条友$6000几埋单,觉得蚀咗间房。同埋有一样好重要嘅嘢系 —— 厕所!舖头冇厕所,要用商场厕所。玩咁多个钟再加上饮酒利尿,一定会去个厕所,但女厕好大阵烟味、灯光阴暗、冇提供厕纸,最重要嘅系厕所冇厕板,要无影凳!即刻饮少两杯。呢间有好多唔同嘅嘢食 —— 鸡煲、烤鱼、串烧。但食物质素中等,系食气氛。叫咗个肥肠鸡煲,会比较重口味,同埋唔多鸡,个汁留返嚟打边炉都好油。肥肠味道就唔错,都煮得腍!打边炉嘅料系好普通嘅港式边炉嘅料,值得一提嘅系象拔蚌好好食!鲜甜爽口~我不嬲都麻麻哋烤鱼,我觉得条鱼有啲啲鞋,个汤底又好重胡椒味, 唔系好钟意。串烧就不错,起码唔系所有野都落孜然粉调味先。烧菠萝最好食,酸酸甜甜,一咬落去啖啖汁咇出嚟。鸡软骨都唔错,卜卜脆,又唔会烧得太干。牛舌系超厚切,好重牛味,但切薄返少少会更钟意~烤鸡泡鱼干必食,烧得啱啱好,平时食开好干好硬,但呢间唔会其他就冇咩
西环卑路乍街116-122号联康新楼1楼A号舖
其他就冇咩特别喇,但服务系几好,啲员工好开朗健谈,又饮得!