2017-03-18 648 浏览
话就话Happy Firday , 而事实上一样系要返工. ( Um……) 所以都唔想去咁远食, 就近近地出左油麻地嘅Café 本来有啲想去爱丽丝架 , 因为真系好靓 , 但又唔想同人逼 (女人真系好麻烦….) 咁就去左隔离恒威继续觅食. 如果上左去串烧咖啡 顾名思义 串烧 同 咖啡 又点可以少 ? 不过依道都好多元化 , 唔食串烧都可以食 All Day Breakfst / 意粉 等等. 综合水果茶 $40 ♥♥♥♥♥ 卖相都唔错 ♥ 甜甜地 + 茶香 + 水果天然的微酸 特别开胃 ! 仲要有埋新鲜生果 , 饮完皮肤都靓啲 朱古力曲奇咖啡.$36 ♥♥♥ 反而我觉得水果茶比较出色 , 依道的咖啡奶香味比较重 , 相对我觉得佢系似Latte. 不过块Oreo 好好味 (错重点….Haha…) 至于串烧方面, 我地两个女仔都点左唔少 ! ( 当然食得晒 ) 全部都好好味 ♥♥♥♥♥ 一律无伏 ! 但有几样要特别特别推介 ! 烧生果系列 ! 菠萝 $13/份 有烧菠萝点的话我系一定唔会放过 ! 烧完的菠萝特别香甜架 ♥ 香蕉 $8/条 依个好得意 , 我都系第一次食! 唔好睇佢成

所以都唔想去咁远食, 就近近地出左油麻地嘅Café

本来有啲想去爱丽丝架 , 因为真系好靓 , 但又唔想同人逼

(女人真系好麻烦….)

咁就去左隔离恒威继续觅食.

如果上左去串烧咖啡

顾名思义 串烧 同 咖啡 又点可以少 ?

综合水果茶 $40 ♥♥♥♥♥

仲要有埋新鲜生果 , 饮完皮肤都靓啲

朱古力曲奇咖啡.$36 ♥♥♥

全部都好好味 ♥♥♥♥♥ 一律无伏 !

但有几样要特别特别推介 !

烧生果系列 !

菠萝
菠萝 $13/份

香蕉
香蕉 $8/条

依个好得意 , 我都系第一次食! 唔好睇佢成条蕉烧到黑马马. 佢入面好靓仔架 , 佢地仲会吱上朱古力酱. 超正 ! 朱古力唔系好甜 , 但烧完嘅蕉原来系好甜架! ♥

原条烧茄子
原条烧茄子 $32/条

望落好似好dry咁 , 但佢唔系平时咁落蒜蓉葱咁, 而系落沙爹酱. 比出面的特别. 朋友唔食辣 , 如果唔系一定仲正!

烧蒜蓉金菇 , 烧鸡脾菇
烧蒜蓉金菇 $15/包

唔食唔得! 好多时出去食金菇都会系一大柱 , 要食仲要慢慢拆开 , 咁依道好细心尽量拆细条小小 , 我地都夹得方便. 加上佢牛油味十分香 , 我地系有Encore 的. ♥

烧鸡脾菇 $15/串

最最最最最Surprise ♥ 一咬入口超Juicy ♥♥♥♥♥

烧嘅时候搽左酱油系面, 唔需要再加其他调味料 , 简单又清新 ,

同埋烧菇最难系烧得唔干 , 而佢做到! 我强烈建议一啖放晒入口

最后系甜品

朱古力游艇 $52

朱古力游艇
 系MEUN 道写住店长推介当然要试 ! (女人真系有2个胃…….)

依个都十分Surprise , 本身以为系普通酥皮做底, 原来中间有香蕉架! 加上热喇喇嘅酥皮 加上 冰冻嘅雪糕 ! 正 ♥

上面除左食仲好有好多Broad game 可以玩 , 一大班人上去玩一流 , 只系我地两个女仔都系挂住倾计. 而最唔中意系个灯光好暗, 影唔到靓相 .
2017-03-10
菠萝