2018-02-13
做咗成个星期嘢,嚟到星期五当然要去Happy吓。港岛有兰桂芳,九龙区嘅代表就有诺士佛台!而呢间位于诺士佛台1号嘅Penthouse,就由铜锣湾分店后,首度进驻九龙区。啱晒我同成班九龙区兄弟上嚟饮吓嘢,睇波之余仲有饭食!霹雳鸡翼鸡翼可以话系去都边都系小食类嘅首选!6大只鸡翼炸到脆卜卜,外面够晒香口,而入面就够晒juicy。洋葱汤用一个砵仔上嘅洋葱汤,令冬天都唔容易流失温度。上面放左块芝士多士,令汤更加浓郁,而索晒汤嘅多士亦都特别好味!德国珍宝肉肠铁板拼盘冬天食铁板系最幸福嘅享受!上枱一刻仲滋滋声,够晒新鲜热辣!珍宝肉肠拼盘有3款唔同嘅肠,有juicy嘅牛仔肠、爆浆嘅芝士肠、同香草味浓嘅昆布兰肠。但无论咩口味,都好有咬口,肉味香浓!而另一惊喜系大量嘅薯条,薯仔味好丰富!Mermaid呢杯饮品系由Vodka, French Muscat Grapes, Lychee, Limes, Salt等调制,入口味道咸咸哋,又唔会盖过荔枝味,有种好清新嘅感觉。
霹雳鸡翼
洋葱汤