2021-09-24
嚟到呢间cafe,想做文青饮咖啡食adb又得,想chill吓饮酒食西餐都得☺️️工业风水泥墙、木调枱櫈加上酒柜,都尽显餐厅嘅格调🍷同埋店主应该系marvel迷(好多ironman摆设🦸🏻♂️)如果想喺上环揾间餐厅坐耐啲都系一个唔错嘅选择💬▫️德式香肠拼盘| $168 呢个份量超多,cp值极高! 3-4人share都冇问题👨👩👧👦有维也纳、纽伦堡(推介❣️)、香草等五款肠,当中咖喱肠比较少见🥘全部都煎得好香,咬落去仲有肉汁💦点埋辣辣地嘅蒜蓉黑椒汁更加可以减轻油腻感🌭▫️忌廉蟹肉意大利饭 | $128risotto creamy有咬口,饭同蟹肉嘅比例几乎系一半半🦀配埋蟹籽、洋葱、蘑菇同三色椒,增加口感之余仲清新咗🍃▫️3D Mocha | $703D拉花可以整猫、狗、熊仔或者交比咖啡师谂(生bear都见过有🐻❄️)今次尝试request ryan款(平时只可以拣random,好彩店员都好nice😘)趴喺杯度嘅ryan真系好得意,连detail位都整得好足🦁重点系我地影完一轮都仲未塌🤫个base可以拣cappuccino/chocuccino/mocha🙋🏻♀️咖啡几香浓,饮唔惯嘅朋友仔可以叫返朱
▫️德式香肠拼盘| $168
▫️忌廉蟹肉意大利饭 | $128
▫️3D Mocha | $70
3D拉花可以整猫、狗、熊仔或者交比咖啡师谂(生bear都见过有🐻❄️)今次尝试request ryan款(平时只可以拣random,好彩店员都好nice😘)趴喺杯度嘅ryan真系好得意,连detail位都整得好足🦁重点系我地影完一轮都仲未塌🤫个base可以拣cappuccino/chocuccino/mocha🙋🏻♀️咖啡几香浓,饮唔惯嘅朋友仔可以叫返朱古力😌
▫️Mocha Frappe | $52
味道有啲似咖啡糖,沙冰blend得好幼滑,解热一流🥵而且有好多cream,够晒fat fat🐽
* 餐厅设加一服务费
💫7.5/10