2017-09-16
每日收工颓到不似人形,唔系班friend call话要去Happy Hour平时都系返屋企好好休息。今次难得几个朋友话好耐无见,相约出黎chill返一晚。几个朋友OT完去到都已经8:00,好彩仲赶得到买一送一Happy Hour!我二话不说即刻点咗最钟意嘅Snow Ball。份量算大,酒味唔浓,甜甜地好易入口,劲快就饮完一杯。烧汁焗芝士薯条饮酒必配薯条,班friend见到「芝士」两个字更即刻发晒癫。芝士够多,配埋烧汁更惹味,$78咁大碟非常抵食。酥炸鱿鱼须另外一款推介小食,大大条劲爽口。水牛城鸡翼微辣偏香嘅水牛城酱汁淋喺香脆鸡翼上,超级Juicy好味,全部朋友一致好评。黑松露酱野菌意大利粉虽然味道偏淡,但仍然有松露味同非常creamy,饮住酒食非常香口。夏威夷波罗鸡柳薄饼饱肚之选,饼底松软有咬口。烧德国咸猪手见到网上劲多人推介,果然无令人失望,皮脆肉嫩,配埋两款酱汁愈食愈滋味。不过送大家三个字:衬热食!如果唔系放得太耐皮会变硬。不过最钟意都系成间餐厅气氛,有人笃波,有人玩BeerPong,有人气之余又唔会太嘈,可以同朋友尽兴地大呻返工苦况。食饱饮够,听日返工又一条好汉!小插曲:餐厅有两
Snowball
烧汁焗芝士薯条
烧汁焗芝士薯条
酥炸鱿鱼须
酥炸鱿鱼须
另外一款推介小食,大大条劲爽口。
水牛城鸡翼
水牛城鸡翼
黑松露酱野菌意大利粉
黑松露酱野菌意大利粉
夏威夷菠萝鸡柳薄饼
夏威夷波罗鸡柳薄饼
饱肚之选,饼底松软有咬口。
烧德国咸猪手
烧德国咸猪手
小插曲:餐厅有两层,本身第一次出咗7楼,意外地撞到香港一位即将开演唱会嘅男明星!至于系边个...可能你亲身去试下睇下撞唔撞到