2019-07-02
Happy long weekend 前夕指定动作当然要食好野调剂心情。作为中环人happy hour 夜蒲热点嘅zentro,有备长炭串烧,有酒饮,仲有食到夜晚8点嘅overtime lunch menu,梗系叫埋同事一齐黎chill 下啦!一入餐厅已经见到一群群白领围埋一齐饮酒吹水,半露天嘅窗口位够开扬特别受大家欢迎!睇睇menu,happy hour 做特价,梗系点返杯stella 啤酒先啦,$50。烧鳕鱼干$32,热烘过嘅鳕鱼干飘来阵阵鱼香味,脆如饼干,令人吃完一块又一块难以忍口。坐在高枱面对串烧师傅用心地在备长炭炉上排列好串烧,时而翻身,时而加上调味料,每一串在他眼下都烧得出色。特选厚切牛舌串$48,厚切口感丰盈,牛舌肉松软,好味到一串真系唔够喉!自家制明太子酱墨鱼串$32,口感和味道很特别,第二度未必食到,欣赏那明太子酱真材实料,墨鱼烟韧唔在讲,烧好后加上酱料再以火枪烧上面的酱料,霎时有火炙效果,喜欢试新野嘅朋友不容错过。手工芝士明太子烧鸡翼$42,明太子的鲜微辣味十足,一口咬下脆皮嫩肉和馅料,味道层次丰富,必点!烧白鳝$59本身是系我至爱,逢吃串烧见到必点,呢串皮脆肉嫩,
烧白鳝$59本身是系我至爱,逢吃串烧见到必点,呢串皮脆肉嫩,冇令我失望。
日式西班牙黑豚扒咖喱蛋包饭$138,食完串烧过完口瘾,当然要试佢个overtime lunch menu啦!咁多款选择真系好难拣,就试款工序多嘅吉列猪蛋包饭啦,两个人share都够食,真系好大份。黑豚肉算得上份量巨大,接近成吋厚,真夸张,大食人士都唔怕食唔饱啦!