2024-08-26
终于到星期六啦!一定要揾间好餐厅chill下~今次我就黎到Elements圆方金区演荟广场顶楼嘅一间韩国餐厅,系咪听到Elements 就觉得应该会好贵呢? 呢间餐厅性价比都高,我地两个人食饭,平均都系$300 至 $400 一个人。一入门口就见到bar 台,餐厅好西式style。侍应安排我地坐系餐厅右面嘅高脚枱,好有情调。餐厅坐位好阔落,唔会坐到好逼,亦都唔会太嘈。黎得韩国餐厅,紧系唔少得食韩国菜啦!🦀蟹肉三文鱼籽松饼 ($88)蟹肉新鲜,口感细腻,同三文鱼籽嘅爆珠感搭配得啱啱好。松饼底一啲都唔腻,同蟹肉三文鱼籽好match,真系好正!🍲韩式海鲜豆腐汤 ($168)第一啖饮落口,系韩国嘅味道呀!汤头带少少辣,海鲜嘅鲜味同豆腐嘅嫩滑,配埋一齐真系好滋味。入面嘅料好足,有虾、青口,真系好满足。🥩和牛后腰肉脊 ($328)我最钟意就系食和牛架啦,油脂同肉质之间嘅比例啱啱好,每一啖都系享受。加上唔同配菜,长柄西兰花同D菇索哂D 酱汁,超入味!有美食,又点少得饮品呢?🍷Yuzu Virgin Mojito呢杯Yuzu Virgin Mojito真系带嚟咗好多惊喜!Yuzu嘅清新香味同薄荷嘅爽口
终于到星期六啦!一定要揾间好餐厅chill下~
黎得韩国餐厅,紧系唔少得食韩国菜啦!
🦀蟹肉三文鱼籽松饼 ($88)
🍲韩式海鲜豆腐汤 ($168)
🥩和牛后腰肉脊 ($328)
有美食,又点少得饮品呢?
🍷Yuzu Virgin Mojito
呢杯Yuzu Virgin Mojito真系带嚟咗好多惊喜!Yuzu嘅清新香味同薄荷嘅爽口,酸酸甜甜嘅味道,仲带有少少碳酸嘅刺激,真系好醒神。
🍍Soju Colada
Soju嘅味道同菠萝混埋一齐,竟然出奇地夹,甜甜哋又带少少酒香,饮落去顺滑,好似饮紧甜品咁.
美酒配美食,可以尽诉心中情
(偷偷话你听,呢到真系好啱拍拖,或者同你心仪对象一齐黎~环境又chill,嘢食又高质,最紧要系可以静静咁倾下计,增进下感情)
ANJU Modern Korean
📍 尖沙咀柯士甸道西1号ELEMENTS圆方金区演荟广场顶楼R004号舖
#ANJU #kol #anjumodernkorean #CafeDecoGroup #koreanfood #koreancuisine #elementshk #happyhour #圆方美食 #韩国菜 #韩国料理 #韩式美食 #韩式炸鸡 #泡菜煎饼