cheers 一直比其他酒吧少人,今日终于明白点解。政府终于放宽咗酒吧可以去饮酒喇,其实饮酒最开心嘅就系摸住酒杯底同朋友倾计。今晚嚟到本身想去试下门神嘅专门店,但因为限聚令酒吧只可以坐半满。去唔到门神,仍然想饮嘢所以入咗以往都比较少人嘅cheers ,今晚佢相对比之前多人相信系因为ale project执咗,同埋门神跟足规定半满, D客好似我地咁过左黎。钟意tap room 一向系因为可以同啤酒师交流, 等佢介绍岩你味道既生啤, 如果你去过掌门, 去过tap project, 佢地同客既交流先系灵魂。但Cheers介绍啤酒嘅人其实都只系好快咁噏咗一堆嘢重点系叫你自己睇张纸 + 同你讲边啲冇,to be honest今晚冇嘅嘢真系好多,佢个menu入面大慨6款冇左,所以可以拣嘅嘢真系好少。到我哋拣到,佢先同我哋讲一个钟要叫一杯嘢, 45分钟时会黎开你再order 定埋单走。喺酒吧要计时都真系第一次听。同埋,如果你系我入门口时讲明会好D,唔系落order先讲。睇番食评,有d人叫完先知。。。呢个arrangement好差 好多想饮既都冇,叫左椰青啤酒. 见佢咁特别真系想试下椰青酿出嚟嘅啤酒系
cheers 一直比其他酒吧少人,今日终于明白点解

好多想饮既都冇,叫左椰青啤酒. 见佢咁特别真系想试下椰青酿出嚟嘅啤酒系点,呢间本地嘅酿酒厂喺北角, 佢新开嘅时候去过佢实地参观过。但呢杯酒对我嚟讲一开始闻落去个椰香味refreshing,闻多一阵就觉得其实系椰油味浓。饮上口佢acidic 太重,好酸,比平时饮酸啤仲要酸.....真系唔太想饮落去。lucky dawgs都系饮比较传统嘅味道好啲。

另外,叫左狮子山嘅金不换啤酒,𠮶种金不换香草味令到你觉得有少少中式herbs既味道,颜色虽然似深色琥珀但系饮落口都比较爽。两杯啤酒对比嘅话狮子山比较岩口味,但系两杯都唔会系我再想点嘅啤酒。

45分钟好准时嚟同你讲你要埋单定系要叫嘢饮。去过n 间地方饮野: 酒店,酒吧,细铺,都真系第一次比人计时间,真系感觉好差。明白舖头有佢嘅生存之道,我地唔系好夹到。

想饮tap beer嘅话系旺角下次会去返门神,掌门(旺角新店); 朗豪坊顶楼都有唔少选择,差唔多价钱但任坐。相对之下 cheers 吸引力唔大, 亦唔想再比人计时成日要望表咁有压力...

好耐冇写happy hour, 香港真系好多好值得大家去既bar~ 只不过我真系懒 😂😂😂下次写食评介绍cultural centre间好野比大家,有拖冇欠