2019-01-12
放假紧系要食好野架啦~我地避开左lunch hour,2点左右去到餐厅,唔洗等位,即系入!正!(平时人头涌涌,见到都知无得食😂)我同朋友每人叫左一个Pasta Lunch Set,包左一个Pasta+coffee/tea/green salad/soup。如果有埋黑糖面包就更好啦!因为佢既黑糖面包好好吃架🤤Green Salad非常开胃👍🏼个source酸酸甜甜,做前菜非常合适餐汤系周打蚬汤,同样非常出色💕一睇就知好多料,唔似平时既餐汤咁浠,口感较厚,香浓既味道令我非常之深刻,因为好少餐厅会有咁高质既汤❤️主菜拣左鸡肉蒜香柠檬忌廉意大利幼面同烤蒜鸡肉蝴蝶粉。前者朋友觉得较酸,不过我觉得咁样开胃啲,加上我系cream source既忠实粉丝,呢个配搭好新鲜☺️味道都唔错!后者味道有啲似中式既source,可能系因为有红椒同黄椒,味道属偏浓。鸡扒略嫌有啲薄。整体味道唔错意粉份量都几大,加埋黑糖面包就更好啦!
Green Salad
Clam Chowder
鸡肉蒜香柠檬忌廉意大利幼面
烤蒜鸡肉蝴蝶粉
整体味道唔错意粉份量都几大,加埋黑糖面包就更好啦!