今日收工去试新嘢去咗创兴中心6楼涮涮锅,点知呢一个不愉快的经历,首先我哋一行三人去到门口之后询问我哋几多位,我哋话三位门口职员叫我哋等等,当时我望入去见到有好多空位,都要喺度等咗差不多五至六分钟先入到去坐,入去前以叫职员畀餐牌我哋睇,入去前已知会职员同我哋落三位98蚊嘅火锅同汤,唔使叫其他嘢....当坐低个刻就是恶梦的开始,有位戴眼镜扎马尾的女职员重新攞过一个餐牌和之前在门口睇嘅系一模一样的,系咁hard sell佢哋最贵嘅海鲜放题set及每位加30蚊嘅刺身放题任食,持续hard sell超越十分钟,令我哋好烦,我哋二三番四次坚持只食98蚊嘅放题,差不多十五分钟先完结这件事他们的锅比较特别是一人一锅的,我哋总共三个锅,三个锅同时间著火但系一个锅滚但其余两个仲未滚,当时已知会其中一位职员同我哋处理,那位职员没有处理好,我哋还在等个锅滚等了差唔多三十分钟锅先滚,咁我哋每人攞咗几罐饮品返台开始食嘢饮嘢,我哋记得当时系11点15分到门口嘅,突然之间有位女职员攞张单畀我哋叫我哋结帐先,又系𠮶位门口嘅戴眼镜扎辫嘅女职员,当时我望时间系一点钟但是未够两小时的,当时我哋话未够时间唔结帐、佢话以够两个钟
等了差唔多三十分钟锅先滚,咁我哋每人攞咗几罐饮品返台开始食嘢饮嘢,我哋记得当时系11点15分到门口嘅,突然之间有位女职员攞张单畀我哋叫我哋结帐先,又系𠮶位门口嘅戴眼镜扎辫嘅女职员,当时我望时间系一点钟但是未够两小时的,当时我哋话未够时间唔结帐、佢话以够两个钟要我哋结帐,仲话我哋啲饮品只饮半罐要计返每罐30蚊价钱
令到我哋一肚火我哋坚持唔结帐佢话要报警,咁我哋理论咗一段时间最后都只有死死地气结帐,因为当时全场嘅人已望住我哋我哋好尴尬,令到我哋好冇面兼备其他人觉得我哋系错.呢间火锅店令我非常深刻永远永世不会光顾,管理其差职员待客态度极度有问题

虽然我冇录音及拍片但系事实我不是讲大话,断估都没有人会写一大篇文章去诬捏一间食店,希望佢哋会改善管理及待客态度,虽然都唔再关我事因为我永远都唔会光顾呢间火锅店….完
2019-05-20
$100 (宵夜)
庆祝纪念
生日