2019-04-29
陪老婆系旺角行街行到攰唔讲唔知,原来兆万隔离既中国移动旗舰店3楼有一间又有风格又可以hea下既coffee shop!我都系咁岩望到楼下既水牌先至留意到!食完觉得正,当然要推荐比大家!第一,环境系好有feel!我参透左呢到design既重点就系以 “圆”做主题,无论系bar枱,枱,椅,还是墙身设计,都系圆!好特别!亦都坐得好舒服咁岩搭lift既时候见到2个后生女上黎话报名学拉花,先知原来有拉花工作坊然后见到生日有限定咖啡好想饮呀,可惜老婆3月岩岩过左生日啦要左其中一个主菜,12小时慢煮牛!份量唔算多,贵精不贵多吧!所以一定要叫埋其他小吃先够饱!但系牛柳真系岩岩好熟,好软身,有牛味,超好食!配菜都超有心思!焗薯刚刚好!仲有甘笋,同瓜,好鲜甜!另一碟吸睛小食,香肠拼盘唔同既香肠有唔同既口感,除左有一条辣辣地既肠太咸食唔惯外,其他都好食!尤其喜欢爆芝士个条!店员仲有求必应地提供茄汁沾d茄汁,酸酸甜甜咁,食肠无咁滞!过程中真系唔少得一杯cocktails!!最特别系呢到提供cocktail coffee,真系第一次饮!叫左coffee honey,由double expresso, honey
我都系咁岩望到楼下既水牌先至留意到!
食完觉得正,当然要推荐比大家!
第一,环境系好有feel!
然后见到生日有限定咖啡
好想饮呀,可惜老婆3月岩岩过左生日啦
要左其中一个主菜,12小时慢煮牛!
份量唔算多,贵精不贵多吧!
所以一定要叫埋其他小吃先够饱!
但系牛柳真系岩岩好熟,好软身,有牛味,超好食!
配菜都超有心思!焗薯刚刚好!
仲有甘笋,同瓜,好鲜甜!
另一碟吸睛小食,香肠拼盘
店员仲有求必应地提供茄汁
沾d茄汁,酸酸甜甜咁,食肠无咁滞!
过程中真系唔少得一杯cocktails!!
最特别系呢到提供cocktail coffee,真系第一次饮!叫左coffee honey,由double expresso, honey,dark rum同lemon juice而成,虽然饮唔到lemon juice既味,但或者已经暗中中和左expresso既苦涩味!
Rum酒配高质coffee,神奇地几夹!
最后仲叫埋甜品,好正既甜蛋泡沫,口感似梳乎厘!
仲有超正超滑奶味道既咖啡雪糕!
真心想叫多杯!
整体价钱可接受,main course较高价!
但18:00前有all day breakfast