2024-01-01 9 浏览
今日去咗尖沙咀宝勒巷嘅楼上居酒屋食串烧呢度主打串烧 亦有炸物同主食 仲有好多唔同种类嘅酒品Sake可以饮 可以同朋友把酒长谈鸡皮 $30 呢度嘅鸡皮几出色 因为烧得够火喉 可以逼晒里面啲油脂出嚟 食落唔会油腻而系脆卜卜嘅口感大葱鸡肉串 $38 鸡肉嫩滑加埋烧汁同大葱 有两种口感唐扬樱花虾 $52 樱花虾虽然细细只 但食落咸咸香香好适合送酒枝豆春卷 $38 听到店员介绍隔离枱食呢种春卷 所以嗌咗一碟嚟试下 炸得香脆干身 里面夹咗枝豆 感觉健康唔油腻北海道蟹肉汤饭 $98 呢个系店员推介嘅饭之一 而我本身都钟意食汤饭 个汤底好浓郁 捞咗珍珠米同埋滑蛋 面头有一梳梳蟹肉 食落味道都几夹梅子青柠梳打 $36 青柠梳打就饮得多 梅子梳打都系第一次饮 酸酸哋 味道都几好 不过我就嫌佢唔够多汽 冇得呕气清热气 哈
今日去咗尖沙咀宝勒巷嘅楼上居酒屋食串烧

大葱鸡肉串 $38 鸡肉嫩滑加埋烧汁同大葱 有两种口感