2016-01-22 837 浏览
食饱饭但好似仲未满足,呢个时候需要的,就系一杯美味雪糕♡系又一城的选择唔多,H牌的雪糕虽然好味,但贪心的我总想试试新的口味。行过溜冰场,发现有个好地方! 落半层就有个自成一角的cafe,客人唔多,啱晒喇~ 可以慢慢倾计唔怕被赶。第一眼吸引我的系甜品柜,有件青苹果造型的蛋糕好想试,但刚才食得太饱,感觉都系雪糕适合放入胃多啲(无奈笑)。雪糕有好多味道选择,试完一轮之后都系心大心细,最后我都系决定了食两球(说好的饱呢😂)上面的是strawberry prosecco, 据说有酒精成分?我食不出,但同伴说有。我觉得似strawberry jam sorbet多啲~ 酸酸甜甜, 开胃消滞另外一个口味离不开我至爱的朱古力。bacio。店员解释是加入了榛子,是很thick的质地,榛子磨成沙状和朱古力混合,好似食紧唔使咬的金莎,懒人专用