(非会员)
2009-12-10 3 浏览
圣诞就到,我班fd有几个都住乐富,见得闲咪同佢地过九龙城广场HEA下,个场都几多运动品牌嫁㖞差唔多8:00,个个都有D肚饿,经过一间叫蒲锅既日式餐厅,入面好似好大咁,门口个到既广告牌写明$148一位日式烧肉,又唔系好贵,加上被佢地门口个大Display柜吸引住,仲要柜内既靓牛肉都系任食,嘻嘻我系牛魔王,即刻拿拿淋冲入去一坐低,先黎个刺身拼盘连一板海胆,D刺身都OK新鲜既,不过北寄贝就好似硬D咁啰终于主角上台喇,牛肉就预无腌,但系其他都无腌,觉得几骑呢D咁,算把啦!话之佢既,大食特食,不过真系完全无雪味,而且加埋上既调味,椒盐呀七味粉呀咁,又OK㖞~~牛肉又几好,侍应哥哥提我唔好烧咁熟,牛味好得,仲要任食㖞!我一个人食好多好多(差唔多全程净食牛肉) ,连豉油都无点,饱到想呕~~顺带一提:佢地个烧烤炉效果好好,无乜油烟,D肥油全部滴晒入炉入面。我试过其他任食烧肉店,又热又焗,食完成身臭味。~~澳洲羊架几甜,肉又淋;鸡翼初初见白雪雪,心谂:做咩唔腌?点知加椒盐and七味粉后离奇地好味,我吃左4只。~~牛仔肠,鸭舌,多春鱼,帆立贝,中虾….点左很多唔同款式试下佢地有度好,乜都无限制

一坐低,先黎个刺身拼盘连一板海胆,
D刺身都OK新鲜既,不过北寄贝就好似硬D咁啰

) ,连豉油都无点,饱到想呕

我试过其他任食烧肉店,又热又焗,食完成身臭味。

点知加椒盐and七味粉后离奇地好味,我吃左4只。

佢地有度好,乜都无限制,不过每样数量供应就唔系好平均咁,有D吃净晒,好彩无收我地费用

~~罐装汽水任饮,无限数量,正爆!如果有埋其他热盘供应就更完美,不过$148有靓牛肉任食,汽水无限供应,咁既价钱,九龙城区先至做到呀?

~~系依到多谢个个动作好快既侍应哥哥(我成日觉得佢好似溜紧冰咁),他时时笑笑口帮我们check野食齐味,又好细心咁教我地烧肉,今时今日咁既服务先掂

总结黎讲---今餐系得既
就系俾哩个柜吸引入去!!!
我地就系点左哩D~~~
原来哩D烧出黎都好好食!!!
羊架好食~~~
2009-12-07
就系俾哩个柜吸引入去!!!
我地就系点左哩D~~~
原来哩D烧出黎都好好食!!!
羊架好食~~~
  • 安格斯牛粒,牛肉,鸡翼,澳洲羊架